Vágólapra másolva!
Megszakítás nélkül ötödször fordult elő, hogy a labdarúgó Európai Szuperkupa döntőjében a Bajnokok Ligáját megnyerő együttes szenvedett vereséget. Pénteken este az UEFA Kupa-győztes FC Liverpool bizonyult jobbnak 3-2-re a Bayern Münchennél.

Utoljára 1997-ben a Juventus szerezte meg BL-címvédőként a Szuperkupát is (6-1, 3-1 a KEK-győztes Paris SG ellen). "Ez egy érdekes statisztika, én azonban sokkal büszkébb vagyok arra, hogy február 25. óta, amikor a Liga Kupát megnyertük, a mostani az ötödik trófeánk, amit megszereztünk" - mondta Gerard Houllier, a Liverpool vezetőedzője. "Az elmúlt fél évünk szenzációsan sikerült. Az első 60 percben a Bayern München ellen fantasztikusan játszottunk, háromgólos előnyünk birtokában azonban kevésbé koncentráltunk, ezért a németek felzárkóztak, de a győzelmünk nem forgott veszélyben." A Liverpool az első egyesület Angliában, amely egy naptári éven belül diadalmaskodott a Liga-, az FA-, az UEFA- és az Európai Szuperkupában valamint megnyerte a Charity Shieldet is.

"Hiába fogadkoztak a futballisták, nem voltak elég motiváltak. Ilyen gyenge első félidőt még nem láttam a csapatomtól" - jelentette ki Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője. "Ennek a meccsnek nem volt akkora tétje, mint egy bajnoki- vagy Bajnokok Ligája-találkozónak, ennek ellenére nem tehetjük meg, hogy olyan fegyelmezetlenül és figyelmetlenül játsszunk, mint az első 45 percben. A második játékrészre összekapták magukat a fiúk, de a Liverpool ellen szerintem egyetlen klub sem lenne képes háromgólos hátrányról fordítani. Nem nyertük meg a Német Liga Kupát, elvesztettük az Európai Szuperkupát. Egyik sem tragédia, de ezek apró figyelmeztető jelek, és ha néhányan nem változtatnak a hozzáállásukon, akkor a Bundesligában és a BL-ben is kellemetlen meglepetések érhetnek minket."