Vágólapra másolva!
A Premier League harmadik körének szombati játéknapja után eldőlt, hogy hétfőn a Bolton Wanderers és a Liverpool FC személyében a liga két egyedüli százszázalékos gárdája csap össze. Az eddig tökéletes mutatóval álló Leeds United ugyanis nem bírt a West Ham Uniteddel. A hétközi fordulóban elszenvedett hazai veresége után az Arsenal a Leicester City ellen javított, a Rókákat az utolsó helyre taszítva.

Az Ágyúsok a Highburyben fogadták a Leicester Cityt, amely még mindig nem tért magához az első fordulóban a Bolton Wandererstől elszenvedett hazai kiütéses vereség sokkhatásából. A Rókáknak nem is volt sok idejük az eszmélésre, mert a hazai gárda alig valamivel több mint negyedóra után megszerezte a vezetést: Robert Pires kényszerítőzött Laurennal, majd középre gurított, és Freddie Ljungbergnek csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát. Tíz perccel később Pires honfitársa, Sylvain Wiltord számára teremtett hasonlóan elronthatatlan helyzetet.

Tovább gyarapította a vendégek gondjait, hogy előbb csapatkapitányukat, Muzzy Izzetet kellett sérülés miatt lecserélni, majd pedig a karszalagot átvevő Gary Rowettet vitték le hordágyon a pályáról. A második félidőben aztán a menetrendszerinti kiállítások következtek: a két klub nehézfiúja, Patrick Vieira és Dennis Wise akaszkodott össze amiatt, hogy David Delaney szabálytalankodott Piresszel szemben. Mindketten piros lapot kaptak, ami egyben azt jelenti, hogy az Arsenal idei három bajnokiján összesen hatan mehettek idő előtt zuhanyozni - igaz, közülük csak kettő volt az Ágyúsok futballistája.

A Leeds United a West Ham ellen folytathatta volna két mérkőzésből álló győzelmi szériáját, ám képtelen volt bevenni az eddig pont nélkül álló Kalapácsosok hálóját. Különösen Mark Viduka járt élen a helyzetek elpuskázásában, de honfitársa, Harry Kewell sem volt éppen csúcsformában. Az utolsó percben pedig kis híján elvitték a három pontot a londoniak, amikor Paolo di Canio kicselezte Danny Millst, ám lövését Rio Ferdinand ki tudta vágni a gólvonalról. A döntetlennek azért minden bizonnyal a Kalapácsosok örültek jobban, hiszen eddig egyetlen ponttal sem rendelkeztek.

A Middlesbrough most sem tudott pontot szerezni, sőt, a klub még gólt sem rúgott eddigi három meccsén, pedig az Everton ellen a Boro végre pályára küldhette új szerzeményét, a szlovák Németh Szilárdot.

Premier League, 3. forduló:
Arsenal - Leicester City 4-0 (2-0)
gól: Ljungberg (17.), Wiltord (28.), Henry (77.), Kanu (90.)
kiállítva: Vieira (62.), illetve Wise (62.)

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 2-1 (1-0)
gól: Mahon (7.), Duff (71.), illetve Ziege (90.)

Everton - Middlesbrough 2-0 (1-0)
gól: Campbell (17.), Gemmill (52.)

Fulham - Derby County 0-0

Ipswich Town - Charlton 0-1 (0-0)
gól: Lisbie (85.)

Southampton - Chelsea 0-2 (0-1)
gól: Hasselbaink (33.), Stanic (90.)

West Ham - Leeds United 0-0

Az Aston Villa-Manchester United és a Newcastle United-Sunderland találkozókat vasárnap játsszák.