Vágólapra másolva!
Négy mérkőzés után is nyeretlen hazai pályán a DVSC együttese. Pedig a Borsodi Liga hetedik fordulójában minden adott volt ahhoz, hogy végre megtörjön a jég, a debreceniek ellenfele ugyanis a félelmetesnek cseppet sem nevezhető Kispest-Honvéd volt. A találkozó végül 2-2-es döntetlennel ért véget.

Borsodi Liga, 7. forduló:

DVSC - Kispest-Honvéd FC 2-2 (1-1)
Debrecen, 6000 néző
vezette: Hajdó
DVSC: Balogh J. - Kovács N. (Szabó II.Zs., 54.), Kuttor, Plókai - Bernáth, Böőr, Majoros, Shketiani, Szatmári - Bajzát, Tiber (Berecz, 46.)
Kispest: Tóth J. - Balint, Pasic, Téger, Dubecz - Kovács B. (Lipták, 71.), Goncalves, Müller, Aranyos - Borgulya (Faragó, 54.), Sasu (Torghelle, 86.)
gól: Tiber (8.), Bajzát (66.), illetve Sasu (29.), Balint (50.)
sárga lap: Plókai (44.), Bernáth (84.), illetve Dubecz (22.), Téger (37.), Pasics (43.), Aranyos (54.)

4. perc: Tiber beadásából Böőr hat méterről mellé lőtt.

8. perc: Vezetéshez jutott a DVSC. Shketiani ballábas, 17 méterről leadott lövése kipattant Tóthról, Tiber csapott le a labdára, elhúzta a kapus mellett, majd két lépésről a kapuba gurított (1-0).

29. perc: Egyenlített a Kispest. Bal oldali bedobást követően Sasu fordulhatott kapura, a 16-oson belül két csellel lerázta magáról a védőket, és 9 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).

35. perc: Plókai 30 méteres szabadrúgását Tóth a mezőnybe öklözte, Bajzát öt méterről ismételhetett, a kispesti hálóőrről kipattanó labdát Szatmári két méterről a bal kapufára lőtte. Hatalmas helyzet volt.

50. perc: Megszerezte a vezetést a vendég együttes. Jobb oldali szögletrúgást követően Balint emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú felső sarokba fejelt (1-2).

53. perc: Kovács N. hatalmas hibája után Sasu került helyzetbe, a román csatár a DVSC kapujától 11 méterre még azt is megnézhette, hova lövi a labdát, végül a bal kapufa mellé helyezett.

66. perc: Egyenlített a Loki. Plókai indította a leshatáron Bajzátot, a csatár betört a büntetőterületre, és 12 méterről a kifutó Tóth mellett a kapu közepébe lőtt (2-2).

86. perc: Plókai végezhetett el szabadrúgást a vendégek kapujától 18 méterre, az erős lövést Tóth bravúrral mentette szögletre. A beívelés után óriási kavarodás alakult ki az ötösön, ide-oda pattogott a játékszer, végül Berecz 7 méterről fölé bombázott.

A mérkőzésre érkező debreceni szurkolók úgy gondolták, végre megszerzi első hazai győzelmét a Loki. A drukkerek egyrészt úgy vélték, csapatuk javuló formát mutatott az utóbbi hetekben, másrészt arra alapozták optimizmusukat, hogy a Kispest finoman szólva is nem tartozik a jó együttesek közé. Az első percek a nagyérdeműt igazolták, a DVSC támadott, helyzeteket alakított ki, sőt a vezetést is megszerezte. A gól aztán kellőképpen el is altatta a piros-fehéreket, akik alaposan visszaestek. Ezt a vendégek kíméletlenül kihasználták, és egyenlítettek.

Szünet után a bátran játszó kispestiek hamar vezetéshez jutottak, sőt a folytatásban újabb gólokat lőhettek volna, de a kínálkozó lehetőségeket kihagyták. A DVSC a félidő közepén egyenlített, és ez ismét szárnyakat adott a Lokinak. Böőrék sorra alakították ki a helyzeteket, ám ezen az estén ez kevés volt, a jó befejezés a fontos pillanatokban mindig hiányzott. A lefújás után csalódott szurkolók távoztak a stadionból, egyesek már edzőváltásról suttogtak, többen tudni vélték, hogy Pajkos Jánost Garamvölgyi Lajos váltja a debreceniek kispadján. Lehet, hogy egyelőre korai még erről beszélni. Pajkos János a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta: neki egyelőre senki sem szólt, hogy esetleg távoznia kell a csapat éléről. Egy azonban biztos: a DVSC négy hazai mérkőzéséből kettőt elveszített, kettőn döntetlent ért el, egyszer sem tudott nyerni.

Pajkos János: "A védelmünk megingásai felhozták a Kispestet. 1-2 után rengeteg helyzetünk volt, de ezeket - egy kivételével - kihagytuk, így nem is lehet más a végeredmény."
Szurgent Lajos: "Ahogy vártuk, a DVSC nekünk esett, de a gyorsan kapott gól után sikerült talpra állnunk. Szerintem igazságos eredmény született."

Takács Tibor

A Borsodi Liga állása

Korábban: