Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság első fordulójának eredményei a szakértők előzetes várakozásait igazolták. A Serie A kezdete előtt ugyanis a legtöbben azt állították, hogy a bajnoki címre a Juventus lehet a legesélyesebb, és az élcsapatok közül valóban a torinóiak nyújtották a legmeggyőzőbb teljesítményt. Sima győzelmet aratott még az Internazionale is, a két fővárosi csapat viszont váratlanul pontot veszített, akárcsak az AC Milan.

Rui Costa súlyos sérülést szenvedett
Juve

Ugyancsak négy gólt szerzett az Internazionale is a Perugia ellen, ez a diadal azonban már egyáltalán nem volt olyan magabiztos, mint azt az eredmény mutatja. A kiscsapat ugyanis végig egyenrangú ellenfele volt a milánóiaknak, és csak balszerencséjének, na meg a játékvezetőnek köszönheti, hogy vereséget szenvedett. A bíró ugyanis az első félidőben a vendégek edzőjét, Serse Cosmit küldte el a kispadtól, majd az utolsó percekben 2-1-es állásnál kiállította a Perugia védőjét, miközben meglehetősen vitatható tizenegyest adott a hazaiaknak. A vendégek ráadásul ekkor már eleve emberhátrányban voltak, mivel minden cserelehetőségüket kihasználták, és megsérült az egyik futballistájuk, nem csoda, hogy a hosszabbításban még egyszer kapitulált a védelmük. Az Inter mestere, Héctor Cúper azonban elégedett lehet, hiszen három pontnál többet semmiképpen sem szerezhetett volna.

Ugyanez nem sikerült a másik milánói együttesnek, az AC Milannak, amelynek játékosait az első félidőben sokkolta Rui Costa sérülése. A rossonerik újdonsült játékmestere kéztörést szenvedett, és legközelebb csak negyven nap múlva léphet pályára. Mire a milánóiak magukhoz tértek, addigra már 2-0 volt az állás a hazaiaknak két Igli Tare-fejesgólnak köszönhetően, de a Milan erejét jelzi, hogy a szünet után ki tudta egyenlíteni az állást. Hasonlóan a Milanhoz, döntetlennel kezdett a két római csapat is, és a pontosztozkodások közül a Lazio hazai iksze volt a meglepőbb. Dino Zoff együttese ugyan Claudio López meseszép találatával megszerezte a vezetést az újonc Piacenza ellen, de a vendégek a klub történetének első idegenlégiósa, Matuzalem találatával kiegyenlítettek. A rómaiak védelme meglehetősen ingatagnak tűnt, nem csoda, hogy a szurkolók megváltásként fogadták a hírt: a klub megszerezte a Manchester United holland hátvédjét, Jaap Stamot.

Korábban: