Vágólapra másolva!
Sven-Goran Eriksson angol szövetségi kapitány megnevezte 25 fős keretét a Németország és Albánia elleni labdarúgó világbajnoki-selejtező mérkőzésekre. A legnagyobb kérdést az jelenti Eriksson számára, hogy a sérüléssel bajlódó David Beckham képes lesz-e vállalni a játékot.

A kapitány meglepetésre kihagyta a keretből a Tottenham veterán csatárát, Teddy Sheringhamet, ellenben harcra kész mind a három liverpooli, Owen, Heskey és Fowler is. Meglepetés még Danny Murphy (Liverpool) behívása is, de a Bayern München kanadai-angol középpályása, Owen Heargraves is a kapitány kedvence maradt. A bővebb csapatból Powell és Ehiogu maradt ki, míg Keown, Butt és James sérülés miatt nem tagja a válogatottnak.

A legnagyobb kérdés azonban David Beckham szereplése. A sorsdöntőnek is mondható Németország elleni összecsapás előtt az egyik legjobb futballista elvesztése komoly érvágást jelentene a nemzeti csapatnak. Beckham az Aston Villa ellen szenvedett ágyéksérülést, de reméli, a szombati meccsig rendbe jön.

Eriksson nagyon magabiztosan várja a találkozókat: - "Ha csoportgyőztesek akarunk lenni, nyernünk kell Münchenben. Ilyen egyszerű. A döntetlennel csak a második helyre lenne jó esélyünk, de erre egyelőre gondolni sem akarunk. Nem változtatunk a játékstílusunkon, elég erősek vagyunk, és bízunk az egyéni képességeinkben."

Az angol keret:

Seaman (Arsenal), Martyn (Leeds), Wright (Arsenal) - kapusok, Gary Neville (Manchester United), Ashley Cole (Arsenal), Ferdinand (Leeds), Campbell (Arsenal), Brown (Manchester United), Southgate (Middlesbrough), Carragher (Liverpool), Phil Neville (Manchester United), Mills (Leeds), Beckham (Manchester United), Scholes (Manchester United), Gerrard (Liverpool), Barmby (Liverpool), Hargreaves (Bayern München), Carrick (West Ham), McManaman (Real Madrid), Lampard (Chelsea), Murphy (Liverpool), Owen (Liverpool), Fowler (Liverpool), Heskey (Liverpool), Andy Cole (Manchester United) - mezőnyjátékosok.

Pincési László

Korábban:

Scholl nem játszhat az angolok ellen