Vágólapra másolva!
A Primera Division első fordulója a vendégsikerek jegyében telt el, hiszen a tíz meccsből hat találkozón az idegenben játszó gárda vitte el a három pontot. A hazai csapatok becsületét a Valencia, a Deportivo, az Espanyol és a Malaga mentette meg, ami főleg a legelsőtől volt bravúr, mivel ellenfele a Real Madrid volt. A Barca viszont Sevillában is begyűjtötte a három pontot, és a győzelem fő letéteményese egy olyan labdarúgó volt, akit a szurkolók nem szívesen látnak a kezdők között.

Kluivert két góllal csitította a szurkolókat
Barca

A Primera Division egyik titkos favoritja, az RC Deportivo az első fordulót követően az első helyen áll, köszönhetően annak, hogy magabiztos győzelmet aratott az Osasuna ellen. Pedig a meccs nem úgy kezdődött, hogy sétagalopp lesz a corunaiak számára, mivel a huszadik perc táján a vendégek csatára, Iván Rosado igen gyanús körülmények között került a földre a tizenhatoson belül. A játékvezető azonban tizenegyes helyet kifelé adott szabadrúgást, sőt, a támadónak adott sárga lapot, amit a pamplonaiak heves tiltakozása követett, még edzőjük, Miguel Angel Lotina is beszaladt a pályára felháborodásában. Mindez a hazaiakat is alaposan felpaprikázta, és a szünet után remek teljesítményt nyújtva begyűjtötték a három pontot.

Szintén idegenben nyert az előző szezonban az UEFA Kupa döntőig menetelő Deportivo Alavés. A vitóriaiak a nyáron több sztárjukat is elveszítették, a legérzékenyebb veszteségnek a gólvágó Javi Moreno eladása tűnt. A klub Rubén Navarrót vette meg a támadó pótlására, aki abban is hasonlít elődjéhez, hogy szintén a Numanciától érkezett. Na meg abban, hogy rendkívül gólerős, amint azt a Tenerife ellen is bizonyította. Heves vérmérsékletén azonban nem ártana változtatnia, mert ha minden gólja után kiállítják (ahogy ez most is történt), akkor nem tud majd annyi gólt szerezni, mint Javi Moreno anno. Otthon kapott ki a Rayo Vallecano, és a madridi csapatban az utolsó kilenc percben pályára lépett az az Emir Granov, akit annak idején az Újpesttől tanácsoltak el.

Korábban: