Vágólapra másolva!
Egyetlen tag, a Sporting Lisabon csatára, Marius Niculae hiányzik még a jövő szerdai vb-selejtezőre készülő román keretből, de Hagi szerint Bölöni személyesen megígérte, hogy szerda este elengedi a légióst. A magyar keretben egy változás történt, Fehér Csaba helyett Bodnár László kapott meghívót.

A szerda délelőtti edzésen a román válogatott kapitánya, Gheorghe Hagi is együtt végezte a gyakorlatokat "tanítványaival". A tréninget követő sajtótájékoztatón viszont kijelentette az újságíróknak, hogy aktivitása nem jelenti azt, hogy ő is pályára lép Budapesten, a magyar-román vb-selejtezőn. "Az én munkám az első bírói sípszóig tart, a mérkőzés alatt a csapaton múlik, hogy megvalósítja-e, vagy sem a megbeszélt taktikai feladatokat. Én legfeljebb gesztikulálhatok és ordíthatok magamnak a pálya szélén" - mondta Hagi, majd hozzátette, hogy az egymás iránti tisztelet és viszony nem változott a csapatban azzal, hogy ő ezentúl a kispadról és nem a pályán irányítja az együttest: "Tiszteletet viseltetünk egymás iránt, úgy, mint azelőtt. Játékoskoromban sem volt soha bajom a kollégákkal. Persze, nem szerethetsz mindenkit egyformán, barátkozni lehet néhánnyal, a többiekkel szemben pedig marad a kölcsönös tisztelet."

Gheorghe Popescu csapatkapitány kijelentette, hogy ő személy szerint nem lenne megelégedve egy döntetlennel Budapesten. "Büszkeségünk nem engedi meg, csak a győzelmet, ezzel tudjuk bizonyítani értékünket" - mondta Popescu, ám társai árnyaltabban fogalmaztak.

A középpályás Ioan Ovidiu Sabau (Rapid) és Cristian Chivu (Ajax) hátvéd a döntetlent is jó eredménynek tartaná, a kapus Bogdan Lobont (Ajax) szerint pedig olyan eredményt szeretne elérni, ami nagyban megnövelné Románia esélyét a 2002-es vébére. Az Ajax tartalékkapusa különben eddig az egyetlen biztos ember a szerdai kezdőcsapatban.

A sérült Iulian Filipescunak ötven százalék esélye van a budapesti kiutazásra, ami a szombati orvosi vizsgálat eredményétől függ - mondta Sorin Satmari, a román szövetség sajtófőnöke a sérült játékos állapotával kapcsolatban. Satmari ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a tegnapi félreértés a romániai újságírók akkreditációjával kapcsolatban az MLSZ téves nyilatkozatainak következménye. A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) benyújtotta az akkreditáció-igénylési listát a román szövetséghez, és kijelentette, hogy tagjai közül senki sem fordult akkreditációért az MLSZ-hez. Lapunk érdeklődésére Szöllősi György, az MLSZ sajtófőnöke elmondta, hogy a magyar szövetség eddig sem, de ezután sem fogja elutasítani a romániai újságírók akkreditációs kérelmeit, függetlenül a nemzetiségüktől.

"Érdeklődésünkre a FIFA is megerősítette, hogy nem létezik olyan nemzetközi szabály, amely megtiltaná a külföldi újságírók akkreditációjának a jóváhagyását. Esetleg létezik egy íratlan szabály, hogy minden szövetség saját maga kezeli országa újságíróinak akkreditációját, de nem szabálysértés, ha a rendező ország szövetsége saját belátása szerint bocsát ki akkreditációkat" - mondta Szöllősi. Különben a nemzetközi igazolvánnyal rendelkező újságírók a világ bármely szövetségénél kérhetnek személyre szóló akkreditációt.

Szerda este érkezett a hír, amely szerint a sérült Fehér Csaba helyett Bodnár Lászlóra (Dinamo Kijev) számít Bicskei Bertalan szövetségi kapitány.

Balla István

Korábban: