Vágólapra másolva!
A magyar nemzeti tizenegy következő ellenfele a világbajnoki selejtezők sorában a grúz csapat lesz, amelynek egyik kulcsember a támadó Sota Arveladze. A futballista a tegnapi nap folyamán klubot váltott, és a holland Ajax Amsterdamból a skót Rangersbe igazolt, mégpedig hárommillió fontért.

Arveladze Kluivertet már
jól helyettesítette

A bajnokság végén egy rövid időre visszatért a Dinamóhoz, de hamarosan megint a Trabzonsporban találta magát, ám a törökök ekkor már végleg megvásárolták. Legeredményesebb idénye az 1995-96-os volt, amikor 25 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezt követően azonban már nem neki olyan jól a góllövős, mindössze kilenc találatig jutott. Ennek ellenére a holland Ajax Amsterdam leigazolta őt, és az Ajaxban nem kisebb egyéniséget kellett pótolnia, mint Patrick Kluivertet.

Első idényében ez remekül sikerült, hiszen 25 gólig jutott, a csapat pedig mind a kupát, mind a bajnokságot megnyerte. Ezt követően azonban egy sérülés miatt csak kevesebbet játszott, és amikor az őt szerződtető trénert, Morten Olsent menesztették a klubtól, rosszabbra fordult a sorsa. Noha több egyesület is vitte volna (például a Fiorentina is), az Ajax nem engedte el. Az előző idényben megint jobban ment neki a játék, 18 találattal házi gólkirály lett, de nem volt hajlandó meghosszabbítani szerződését, mire a vezetőség eltiltotta őt az első csapat edzéseitől. Ekkor már mindkét fél úgy érezte, akkor járnak a legjobban, ha Arveladze más klubhoz igazol, kapóra jött tehát a Rangers ajánlata.

Korábban:

A nap játékosa: Eric Carriere