Vágólapra másolva!
A Manchester United nem várt sokat Jaap Stam pótlásával, a Vörös Ördögök a várakozásnak megfelelően végül a világ- és Európa-bajnok francia Laurent Blanc-t szerződtették.

Blanc (jobbra) egy klubban játszhat barátjával és honfitársával, Barthezzel

A 35 éves játékost a beilleszkedésben két honfitársa is segítheti majd, hiszen az angol bajnoknál szerepel Fabien Barthez és Mickael Silvestre is. A szigetországi bulvársajtó már napok óta azt találgatja, hogy a jövőben minden MU-mérkőzés előtt elcsattan-e az az ominózus, már-már legendássá vált csók, amelyeket Laurent a válogatott mérkőzések előtt lehelt Fabien kopasz fejbúbjára.

Sir Alex Ferguson nem zsákbamacskát vásárolt, hiszen a manchesteri klub korábban már háromszor is tett kísérletet Blanc megszerzésére (egyszer-egyszer auxerre-i és barcelonai időszakában, majd tavaly). Az Inter nem gördített akadályt a francia távozása elé, hiszen az új mester, Héctor Cúper a nyitófordulóban sem számolt Blanc-nal, a védelem közepén az újonnan igazolt Marco Materazzi mellett Iván Córdoba szerepelt. A francia válogatottságtól a tavalyi Európa-bajnokság után visszavonult Lolo a szezon végéig marad Manchesterben, a hírek szerint heti 80 ezer fontos (!) fizetésért.