Vágólapra másolva!
Cáfolják a németek azt a lapértesülést, mely szerint egy zajos mulató mellett szállásolják el az angol labdarúgó-válogatottat a vb-selejtező előtt.

A német Bild című napilap csütörtökön határozottan visszautasította a brit Sun egy nappal korábbi feltételezését, mely szerint a vendéglátók szándékosan egy meglehetősen hangos müncheni söröző melletti hotelben szállásolják el a szombati, Németország elleni vb-selejtezőre érkező angol labdarúgó-válogatottat.

"Az érzelmek magasra csapnak, de az mégiscsak sok, hogy azzal vádolnak minket, hogy 'sörcsapdát' állítunk az ellenfélnek" - írja a Bild. "Talán már előre mentséget keresnek az angolok a vereségre."

A sörcsarnok tulajdonosa a szigetországiak megnyugtatására kijelentette: a mérkőzés előtti éjszakán nem játszik a szokásos zenekar, így a környéken zavartalanul lehet majd pihenni. A kilencedik selejtezőcsoportban a hat találkozón 16 pontot gyűjtő németek állnak az élen Anglia (10/5) előtt.

A tervek szerint ennél is jobb helyszínen, Frankfurtban sorsolják 2003 decemberében a 2006-os németországi világbajnokság selejtezőjének csoportbeosztását.

"Biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi szövetség egyetért majd a helyszín kijelölésével" - mondta Wolfgang Niersbach, a vb szervező bizottságának alelnöke.

A szakember hozzátette: azért döntöttek a Majna-parti város mellett, mert központi fekvése és jó közlekedése miatt minden külföldi delegáció könnyen megközelítheti. Emellett a Német Labdarúgó Szövetség és részben a szervezők központja is Frankfurtban található.

Korábban: