Vágólapra másolva!
A szombati labdarúgó világbajnoki selejtezőn egyetlen eredmény jó csak a magyar válogatottnak Tbilisziben: a győzelem. Nyerni kell Grúzia ellen, hogy remény maradjon a csoportmásodik hely megszerzésére, így a pótselejtezőre. S amíg nekünk sorsdöntő a meccs, a hazaiak számára már nincs továbbjutási tét. A grúzok titkolóznak, a magyarok fogadkoznak, és szokásától eltérően, már két nappal a meccs előtt megadta kezdő csapatát Bicskei kapitány.

Fotó: Reuters
Pető Tamást a németek ellen nyújtott teljesítménye megleptésre nem száműzte a válogatottból

A grúz válogatott nem is foglalkozik ilyesmivel - már mindenképpen kiesett, tehát csak presztízsből focizik, de éppen ezért kell vigyázni, mert nagyon jó játékosokból áll -, s a képviselőjük közölte, nem tudnak edzéslehetőséget adni a meccs időpontjában. Így aztán délután, egy elhagyott pálya felé buszozott a magyar csapat. Útközben mindenki megállapíthatta, a grúz főváros első látásra nem az a hely, ahol az ember felhőtlen jókedvre derül. A lepusztult házak között rokkant buszok araszoltak a tömény benzingőzben, a járdákon viszont derűs emberek sétáltak. Mellesleg az is eljutott hozzánk, a grúzok azért küldték a világ végére a válogatottat, hogy valamit törlesszenek a Pesten ért sérelmeikből, amikor órákat vártak a reptéren, és a szállodában is kellemetlenségeik adódtakÉ

Az edzésen aztán Bicskei kapitány támadásvariációkat gyakoroltatott játékosaival, majd szabadrúgásokat és tizenegyeseket lőttek Lisztesék. A nap végére aztán jó hír is érkezett: a pénteki edzést már este kilenc órakor a mérkőzés helyszínén tarthatja a csapat.

A grúz válogatott titkolózik, elvonult a fővárosból, miközben kapitányváltásról beszéltek az emberek. Illetve arról, hogy a grúz Puskás, Csivadze mégsem vállalta, hogy leüljön a budepesti vereség után leváltott Dzodzuasvili, Kipiáni kettős helyére. Aztán kiderült, hogy mégis Csivadze a szövetségi kapitány. A szállodában próbáltam érdeklődni, hogy megtalálták-e már a Milanban futballozó Kaladze testvérét, akit éppen a magyarok elleni meccs előtt ejtettek túszul. Ám alig ejtettem ki a nevét, a portás jóindulatúan figyelmeztetett, ezzel a kérdéssel nem éppen ajánlatos nyilvánosan foglalkozni. Megértettem.

Bicskei viszont nyílt volt tegnap, mert már délután közölte csapata összeállítását. Tehát magyar idő szerint délután 6 órakor, a Lokomotív-stadionban - ahova 15-20 ezer nézőt várnak - kezdődő vb-selejtezőn ez a csapat kezd: Király - Korsós Gy., Sebők, Mátyus - Pető, Lisztes, Illés, Halmai, Korsós A. - Kabát, Tököli.

Burkovits Ferenc (Tbiliszi)

Korábban: