Vágólapra másolva!
Bár matematikai szempontból még előfordulhat, hogy a magyar válogatott megszerzi a második helyet a nyolcadik csoportban, a Grúziában elszenvedett vereséggel azonban gyakorlatilag elbúcsúzhatunk attól az álomtól, hogy részt veszünk a 2002-es világbajnokságon. Közel félórát emberelőnyben játszva, szenvedve, a labdával csak elvétve találkozva a válogatott csak a szerencsének és a grúzok könnyelműségének köszönheti, hogy elkerülte a kiütéses vereséget. Litvániában ikszeltek, még nem biztos csoportelsők az olaszok.

Vb-selejtező, nyolcadik csoport
Grúzia - Magyarország 3-1 (1-1)
Tbiliszi, Borisz Piacsadze Stadion, 6000 néző
v: Kos (szlovák)
Grúzia: Gvaramadze - Hizanisvili, Kaladze, Kobiasvili - Dzamarauli, Ckitisvili (Sadzaja,73.), Rekviasvili, Nemcsadze, Kavelasvili (Iasvili, 46.) - Kinkladze, S. Arveladze (Demetradze, 62.)
Magyarország: Király - Korsós Gy., Sebők V., Mátyus - Pető T., Lisztes, Halmai (Dárdai, 59.) Illés (Lendvai, 66.) - Kabát, Horváth F. (Tököli, 62.), Korsós A.
gól: Arveladze (34.), Dzamarauli (53.), Iasvili (64.), illetve Mátyus (43.)
sárga lap: Rekviasvili (41.), Demetradze (92.) illetve Pető (22.), Korsós A. (41.), Lisztes (56.)
kiállítva: Rekviasvili (65.)

Ezúttal Kaladze és társai oktatták Korsósékat

A szünet után azonban semmi sem változott. A grúzok sokkal lendületesebben, ötletesebben és erőteljesebben játszottak, néhány húzásból kigurigázták a magyar védelmet, a párharcokat rendre megnyerték és tetszés szerint alakították ki a helyzeteiket. Ha pedig ez mégsem jött össze nekik, a magyar védelem előzékenyen a segítségükre sietett, mint tette azt a teljesen dekoncentrált Sebők Vilmos a harmadik hazai találat előtt. A 65. percben aztán még felcsillant egy halvány reménysugár a kétgólos hátrányban lévő mieink előtt, Rekviasvilit kiállították, ám az emberhátrány ellenére Grúzia továbbra is nyomasztó mezőnyfölényben egykapuzott, látványos támadásaival folyamatos extázisban tartva a hazai szurkolókat.

A vereség ellenére maradt esély arra, hogy pótselejtezőt érő második helyen végezzen a válogatott - matematikai.

3. perc: Bal oldali grúz szöglet után Kavelasvili fejelt kevéssel a magyar kapu fölé.

7. perc: Ckitisvili 17 méterről jobbal a bal alsó sarkot vette célba, Király vetődve védett.

17. perc: Kavelasvili került a magyar védők mögé a jobbösszekötő helyén, középre ívelt, ahol a bevetődő Kavelasvili centikkel fejelt a bal kapufa mellé.

19. perc: Ckitisvili, Kavelasvili kényszerítő után utóbbi elől Király az utolsó pillanatban szerezte meg a labdát.

22. perc: Korsós Attila bal oldali keresztlabdáját Pető 13 méterről lőtte a léc fölé.

26. perc: Arveladze teljesen egyedül maradt a magyar tizenhatoson belül, ám a támadó 14 méterről jobbal Király ölébe helyezett.

30. perc: Kabát jobb oldali beadása után Rekviasvili mentett szögletre az érkező Mátyus elől.

32. perc: Korsós Attila balról, kiszorított helyzetből lőtt, Gvaramadze szögletre tolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát.

34. perc: Ckitisvili a jobb oldalon álló helyzetből indulva gond nélkül kicselezte Mátyust és Sebőköt, majd az alapvonaltól középre adott, ahol az ismét üresen érkező Arveladze hat méterről a hálóba passzolt (1-0).

43. perc: A grúz térfél bal oldalán Mátyus passzolt Liszteshez, majd a visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre és a kifutó kapus hasa alatt 13 méterről, bal belsővel a hálóba lőtt (1-1).

44. perc: Illés fordult kapura a grúz tizenhatoson belül, ám gyenge lövése után Gvaramadze magához ölelte a labdát.

45. perc: Mátyus átadásával Illés ugrott ki a balösszekötő helyén, majd kisodródva az elvetődő Gvaramadze fölött pár centivel perdített a keresztléc fölé.

53. perc: Két grúz támadó vezette a labdát petőre, így Arveladze könnyedén ugrathatta ki Dzamaraulit, aki egy testcsellel túljutott Korsós Györgyön és a földre küldte Királyt, majd 11 méterről az üres kapuba gurított (2-1).

57. perc: Négyen vezették a labdát a magyarok utolsó emeberére, Sebőkre, végül Iasvili kapkodta el a helyzetet és 15 méterről a bal sarok mellé lőtt.

64. perc: Sebőktől a tizenhatos előterében elvette a labdát Demetradze, Iasvilihez passzolt, aki elhúzott Korsós György mellett és a földre huppanó Király mellett 13 méterről a bal alsó sarokba helyezett (3-1).

83. perc: Iasvili ballal a jobb felső sarok fölé bombázott.

Bicskei Bertalan: - A grúzok 3-1-es győzelme reálisnak mondható, a budapesti mérkőzéshez képest több helyen is változtattak az összeállításukon, a mostani csapatuk erősebb volt, mint az akkori. A védekezésünk nem volt megfelelő, hiába támadtunk sokat, megérdemelt vereséget szenvedtünk.

Alekszandr Csivadze: - Nagyon szeretem a magyar labdarúgást, szurkolok a válogatottjuknak, a drukkereknek pedig azt üzenem, hogy ne legyenek pesszimisták.

A csoport másik szombati találkozóján Litvánia hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el az olasz válogatott ellen. Ha Tottiék nyertek volna, a hátralévő mérkőzésektől függetlenül ők is tagjai lennének a jövő évi vb 32-es mezőnyének. A litvánok végig egyenrangú ellenfelek voltak, igazságos eredmény született.

Litvánia - Olaszország 0-0
Kaunas, 7000 néző
v: Van der Ende (holland)
Litvánia: Stauce - Stankevicius, Dziaukstas, Gleveckas, Skarbalius - Zutautas, Morinas, Mikalajunas, Poskus (Semberas, 85.) - Jankauskas, Razanauskas (Narbekovas, 87.)
Olaszország: Buffon - Tacchinardi, Nesta, Cannavaro, Maldini - Pancaro, Zambrotta (Coco, 83.), Tommasi - Totti (Fiore, 87.) - Vieri, Del Piero (F. Inzaghi 60.)

A csoport állása: 1. Olaszország 17 pont/7 mérkőzés, 2. Románia 12/6, 3. Magyarország 8/6, 4. Grúzia 6/6, 5. Litvánia 2/6

Korábban:

Ajánlat: