Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó utánpótlás-válogatott (U21) Európa-bajnoki selejtezőn Kecskeméten kétgólos vereséget szenvedett Romániától.

A második félidő első negyedóráját leszámítva a magyar együttes irányította a játékot, Gellei Imre csapata számtalan gólhelyzetet alakított ki a román kapu előtt, és ha lehetőségeinek csak a felét kihasználja, akkor fölényesen nyerte volna meg a mérkőzést.

Az utolsó fordulóban, október 5-én a magyar válogatott Olaszországban játszik.

Eb-selejtező, 8. csoport:
Magyarország - Románia 1-3 (0-0)
Kecskemét, 5000 néző, V: Andrejs Sipailo (lett)
Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Bodor, Lőw - Tokody, Farkas (Zabos 76.), Buzsáky (Simek 57.), Halmosi (Terjék 62.) - Gera, Szabics
Románia: Dolha - Balan (Senin 81.), Ghioane, Marincau, Semeghin - Patrascu, Petre, Cernat, Gionea - Dragan (Grigorie 77.), Giuchici (Bratu 61.)
gól: Szabics (68.), illetve Cernat (54.), Bratu (66., 96.)

54. perc: Cernat lépett ki a lesre játszó magyar védők közül, és az elévetődő Takács fölött 14 m-ről a kapu közepébe emelt (0-1).

66. perc: Dragan húzott el a jobb szélen, középre gurított, és Bratu 15 m-ről Takácsot megelőzve a jobb sarokba lőtt (0-2).

68. perc: Terjék tört be a 16-oson belülre, lövése után túljutott Dolhán a labda, amelyet végül Szabics 2 m-ről továbbított a hálóba (1-2).

96. perc: Grigorie ívelt Bratu elé, aki 13 m-ről a kapu közepébe lőtte a labdát (1-3).

Bozóky Imre, a MLSZ elnöke: "A játék képe alapján legalább döntetlent érdemeltünk volna, de úgy látszik, most ilyen passzban van a magyar labdarúgás. Egyszerűen nincs szerencsénk."

Gellei Imre, a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi edzője: "Az első félidőben egyértelműen jobb teljesítményt nyújtottunk a románoknál, a második negyvenöt percben balszerencsés körülmények között kaptuk az első gólt. A vendégek egy szabálytalanságot követően szerezték meg a labdát, nálunk pedig többen leálltak a játékvezető sípszavára várva. A folytatásban hiába követtünk el mindent az egyenlítésért, ellenfelünk taktikusan őrizte az előnyét."

Ion Moldovan, a román utánpótlás-válogatott szakvezetője: "Nagyon erős magyar csapatot győztünk le, sikerünket jobb helyzetkihasználásunknak, valamint Florin Cernat fantasztikus játékának köszönhetjük. Előnyt jelentett számunkra az is, hogy
nekünk pénteken nem kellett játszanunk, ezért futballistáim frissebben léptek pályára."

A csoport másik mérkőzésén:
Grúzia - Litvánia 4-1 (3-1)

Az állás:

1.

Olaszország

7

6

1

-

14-3

19

2.

Románia

7

4

1

2

11-4

13

3.

Magyarország

7

4

-

3

10-9

12

4.

Litvánia

8

2

-

6

5-17

6

5.

Grúzia

7

1

-

6

8-15

3

Az utolsó fordulóban, október 5-én:
Olaszország - Magyarország
Románia - Grúzia

Korábban:

Gellei Imre kétfrontos küzdelme