Társoldalunk:

Az Inter rekordösszeget kínál Rosickyért

A Bild értesülései szerint a Bundesliga történetének messze legnagyobb üzlete körvonalazódik: az olasz Internazionale 100 millió márkát (43,4 millió dollár, mintegy 12,8 milliárd forint) kínál a Borussia Dortmundnak Tomas Rosickyért, a Sparta Prahától tavaly decemberben 25 millió márkáért megvásárolt zseniális középpályásért. A cseh labdazsonglőr szerződése viszont 2006-ig szól.

Fotó: Reuters
Rosicky Batistuta nagysá-
gú összegért kelhet el
Mamma mia! - kommentálja a német sajtó a hírt, melynek forrása Michael Zorc, a poroszok menedzsere. "Igen, a hír igaz. Az olaszok ajánlata nem kacsa" - mondja Zorc, ám azt is hozzáteszi: "A Borussia ugyan a tőzsdén jegyzett vállalkozás, ennek ellenére Tomas jövője számunkra nem pénzügyi spekuláció tárgya."

Ne de még százmillióért sem?!

"Természetesen ekkora összeg esetén el kell gondolkoznunk az ajánlaton, de azt is tudni kell, hogyha eladnánk Rosickyt, szurkolóink lebontanák a Westfalenstadiont."

Rosicky, aki még egy évet sem töltött a Borussiánál, a szaksajtó értékelése szerint jelenleg a Bundesliga legtechnikásabb labdarúgója. Az olaszok teljesen odavannak érte, különösen azok után, hogy Marcio Amoroso, a Parmától a Dortmundhoz fele összegért (55 millió márka) szerződött brazil gólzsák a minap kijelentette: "Hálás vagyok, amiért egy csapatban játszhatok Tomasszal."

Rosicky cseh menedzsere, Pavel Paska a tényekre szorítkozik: "Tomas szerződése 2006-ig szól, az Inter ajánlata ezen nem változtat."

Ilyenkor szokták azt mondani Pesten: van az a pénz...

A világ legdrágább labdarúgói márkában (1 márka=128 Ft):
1. Zidane (Juventus - Real Madrid) 147 millió
2. Figo (Barcelona - Real Madrid) 116 millió
3. Crespo (Parma - Lazio) 110 millió
4. Buffon (Parma - Juve) 105 millió
5. Batistuta (Fiorentina - Roma) 100 millió
6. Vieri (Lazio - Internazionale) 91 millió
7. Overmars (Arsenal - Barcelona) 80 millió
8. Thuram (Parma - Juventus) 70 millió
9. Anelka (Arsenal - Real Madrid) 66 millió
10. Anelka (Real Madrid - PSG) 66 millió
11. Amoroso (Udinese - Parma) 64 millió
12. Denilson (Sao Paolo - Betis) 63 millió
13. Amoroso (Parma - Dortmund) 55 millió

Ch. Gáll András

Korábban: