Vágólapra másolva!
Úgy látszik, Bulgáriában nem valami életbiztosítás labdarúgó-játékvezetőnek menni, hiszen ebben a szezonban már másodszor fordult elő, hogy egy bírót alaposan elvertek. Egy darabig még az is kétségesnek látszott, hogy a hét végi fordulót meg tudják-e rendezni, de a pénteki találkozóra végül is sor került, igaz, az eredetileg kijelölt bíró nem vállalta az összecsapás levezetését.

A múlt hónapban a Beroe-CSZKA Szófia összecsapás maradt el, mivel a találkozóra kijelölt játékvezetőt, Szvetozar Marinovot a stadion előtt megtámadták, és úgy összeverték, hogy nem tudta levezetni a meccset. Noha a hazaiak szerint egy tartalék játékvezetővel le lehetett volna bonyolítani az összecsapást, a mérkőzés elmaradt, a három pontot a vendégek kapták meg 3-0-s gólkülönbséggel, sőt, a Beroe stadionját be is tiltották.

A "bíróverőknek" most már mérkőzésre sem volt szükségük ahhoz, hogy akcióba lépjenek: az egyik bolgár játékvezetőt, Dimiter Kosztovot szülővárosában, Burgaszban támadta meg három ismeretlen férfi, és úgy elintézték, hogy a derék sípmester fejsérüléseit összesen 15 öltéssel kellett összevarrni. Ez már a játékvezetőknek is sok volt, és kijelentették, hogy tiltakozásul bojkottálják a hét végi fordulót. Péntekre két mérkőzés volt kijelölve, és végül mindkettőt megtartották, de a Lokomotív Szófia-Szlavia Szófia összecsapást csak negyedórás késéssel lehetett elkezdeni, mivel az eredetileg kijelölt bíró, Anton Gecov nem vállalta a közreműködést, és tartalék játékvezetőt kellett keríteni.

A Professzionális Labdarúgó Liga szombat délelőttre rendkívüli közgyűlést hívott össze, ám a testület elnöke, Valentin Mihov kijelentette, hogy mindképpen megrendezik a hétvégi fordulót. A szófiai derbit egyébként a Lokomotiv nyerte, és a hazaiak győztes gólját a korábban a Ferencvárosban is megfordult albán Zenun Selimi szerezte.

Korábban:

Bulgáriában már a mérkőzés előtt megverték a bírót