Vágólapra másolva!
Két forduló után csak ketten százszázalékosak az olasz labdarúgó-bajnokságban: a Juventus és az újonc Chievo. A Zebrák biztosan verték 2-0-ra az Atalantát, a Chievo ugyanilyen arányban győzött a Bologna ellen. Az esti rangadón a Milan alaposan megruházta az immár nem csak pénzügyi válságban lévő Fiorentinát.

A Chievo ebben az idényben szerepel először a legjobbak között, és ez az első csapat, amely az olasz labdarúgás legalacsonyabb régiójából, az amatőrök közül küzdötte fel magát a Serie A-ba. A veronai együttes az első fordulóban nem kis meglepetésre Firenzében tudott nyerni, a második körben pedig a Bologna volt az "áldozata". A Chievo első találatát Bernardo Corradi valósággal a földön térdelve szerezte, a szünet után pedig Federico Cossato csukafejessel talált a kapuba. Érdekesség, hogy a második gól szerzőjének bátyja, Michele ugyancsak a Serie A-ban focizik, ráadásul ő is veronai csapatban, ám nem a Chievóban, hanem a Hellasban. A 11. fordulóban tehát a veronai derbin testvérpárbajra kerül majd sor.

Ebben a fordulóban is volt egy olyan mérkőzés, ahol két testvér egymás ellen lépett pályára, ráadásul az Atalanta-Juventus találkozón egy ikerpár játszott egymás ellen - ilyenre pedig eddig nem volt példa a Serie A történetében. Damiano és Cristian Zenoni az előző idényben még egymást segítette a bergamói csapatban, Cristian azonban ma már a Juve futballistája. Most ő lehetett boldogabb, hiszen a Zebrák begyűjtötték a három pontot, köszönhetően a Del Piero-Trézéguet csatárduónak, amely az első fordulóhoz hasonlóan testvériesen megosztozott a csapat góljain. Remekül játszott Pavel Nedved is, neki azonban annyiban nem volt szerencséje, hogy az első félidőben előbb ráesett a kezére, majd mikor hosszas ápolás után visszaállt a pályára, az első akciónál fejbe rúgta őt az egyik védő. A három pont mindenesetre megfelelő fájdalomdíj lehetett a számára.

A forduló esti mérkőzésén az AC Milan fogadta a Fiorentinát, és ez a találkozó különösen a hazaiak mestere, Fatih Terim számára lehetett különleges. Egyrészt azért, mert ő az előző szezonban még a violák edzője volt, másrészt azért, mert az első fordulóban a Brescia ellen elért 2-2-es döntetlen után sok kritika érte. Nos, a rossonerikre most nem lehetett panasz, hiszen a milánóiak rendkívül látványos támadófutballt játszva gólzáporos győzelmet arattak.

Fotó: Reuters
A Parma és Nakata sem volt csúcsformában, mégis pontot szereztek a második félidőre kissé leeresztő Intertől
Serie A, 2. forduló:

Atalanta - Juventus 0-2 (0-1)
gól:
Del Piero (8.), Trezeguet (83.)

Chievo - Bologna 2-0 (1-0)
gól:
Corradi (14.), Cossato (85.)

Parma - Internazionale 2-2 (1-2)
gól:
Milosevic (27.), Bonazzoli (85.), illetve Materazzi (10.), Ventola (29.)

Piacenza - Lecce 1-1 (1-0)
gól:
Gautieri (45.), illetve Giacomazzi (68.)

Torino - Brescia 1-3 (1-1)
gól:
Lucarelli (29.), illetve Igli Tare (3., 69.), R. Baggio (89.)

Venezia - Verona 0-1 (0-0)
gól:
Salvetti (67.)

Milan - Fiorentina 5-2 (3-1)
gól:
Sevcsenko (16., 52.), Laursen (39.), Inzaghi (44.), Serginho (74.), illetve Chiesa (18., 58.)

Ajánlat:

A bajnokság állása