Vágólapra másolva!
Új listavezető van a francia bajnokságban, mivel az eddig élen álló RC Lens nem tudott győzni a PSG elleni rangadón, a mögötte nyomuló AJ Auxerre viszont begyűjtötte a három pontot. A legnagyobb szenzáció azonban az volt a hét végi fordulóban, hogy az AS Monaco megszerezte első győzelmét a bajnokságban, az Olympique Marseille viszont továbbra is diadal nélkül áll.

Didier Deschamps együttesénél nagy volt a mozgás az elmúlt héten, mivel a tréner átadólistára tette Cristian Panuccit, az eddigi csapatkapitányt, Marco Simonét pedig megfosztotta a karszalagtól, és őt is a tartalékok közé száműzte. Az új csapatkapitány nem lett más, mint az AC Milantól az átigazolási időszak utolsó napján megvett német Oliver Bierhoff, és a germán futballistára nem is lehetett panasz: az 50. percben szerzett találatával bebiztosította a győzelmet újdonsült csapata számára. Deschamps viszont elsősorban azt emelte ki, hogy együttese nem kapott gólt, illetve azt, hogy a gárda - a szezonban először - igazi csapatként működött.

Az Olympique Marseille-nél is zajlottak az események, elég, ha csak az ismételt edzőváltásra, vagy a játékoskereten belüli mozgásra gondolunk. Az új szerzemények közül végül azonban csak a belga Jürgen Cavens lépett pályára, ő is csak csereként, és a gárda ennek köszönhetően csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes az Olympique Lyon ellen. Ez persze nem rossz eredmény, hiszen a Lyon kimondva a bajnoki címre tör. A lyoniaknál egyébként rögtön a kezdők között szerepelt a Nantes-tól elszipkázott Eric Carriere, míg a Steve Marlet helyére igazolt Pegguy Luyindula csak csere volt.

Az AJ Auxerre viszont nyerni tudott, és mivel az előtte álló csapatok csak döntetlen játszottak, rögtön az élre ugrott. Guy Roux együttesének győztes gólját ezúttal kivételesen nem a góllövőlista élén álló Djibril Cissé, hanem a szenegáli Kalilu Fadiga szerezte, ám ennek igen egyszerű oka volt: Cissé ugyanis sérülés miatt nem léphetett pályára. A csapat trénere a győzelem ellenére sem volt elragadtatva a játékosok teljesítményével, persze ő amúgy sem az a szakember, aki könnyen szokott dicsérni. Pedig a futballisták megérdemelnének pár kedves szót, hiszen a gárda a tabella élén áll.

Korábban:

Döntetlen Marseille-ben