Vágólapra másolva!
Kedden jár le az Izraeli Labdarúgó Szövetség által megszabott határidő, amely szerint a Beitar Jerusalem labdarúgócsapatának minimum 1,2 millió dollárt elő kell teremtenie, hogy megmeneküljön a csődtől és ezáltal a megszűnéstől. A klubnak magyar érdekeltsége is van, hiszen a csapat játékosa az egykori válogatott Sándor Tamás is.

Sándor Tamás itt még a váloga-
tott mezében

A legfrissebb hírek szerint a Beitar Jerusalem a lehető legegyszerűbb módját választotta a megmenekülésnek: várhatóan egyesül a legnagyobb városi riválissal, a Hapoel Jerusalemmel. A Hapoel elnöke, Yossi Sassi szerint a kontraktus mindkét fél számára jó lehet, hiszen a Beitar mégsem szűnik meg teljesen, míg a jelenleg harmadosztályú Hapoel megerősödik és létrejön egy szupererős jeruzsálemi együttes. A hitelezők által darabokra szedett klub ugyanis megszűnne, de a szakmai stáb és a futballisták mind-mind a Hapoelé lennének. A Beitar technikai igazgatója, Avraham Levy az új helyen is hasonló pozíciót tötene be, míg a Beitar edzője, Yossi Mizrahi átvenné a Hapoel szakmai igazgatását. A dolog komolyságára jellemző, hogy Ehud Olmert főpolgármester már áldását adta a "frigyre".

Az izraeli bajnokság hétvégi második fordulóban éppen Nyilas Elek csapata, az Asdod ellen játszott volna Sándor Tamás és a Beitar Jerusalem, ám a klub ezúttal is halasztott. Hogy mi lesz Sándor sorsa, még nem tudni. A középpályást még egy éves szerződés köti a csapathoz, ám nem titok, egykori egyesülete, a Debrecen szívesen látná soraiban.

Pincési László