Vágólapra másolva!
Noha Európában nem léptek pályára a csapatok szerdán, Angliában nem állt meg az élet, és lejátszották a ligakupa erre a napra kisorsolt mérkőzéseit. Az élvonalbeli csapatok most, a második fordulóban kezdték meg a küzdelmet a Worthington-kupának elnevezett sorozatban, és három együttes (a West Ham United, a Sunderland és az Everton) máris korai búcsút vett.

A Kalapácsosok még kedden léptek pályára a harmadik vonalban szereplő Reading ellen idegenben, és a West Ham edzője néhány játékosát pihentette, azt gondolván, hogy a továbbjutás nem lehet probléma együttese számára. Ennek megfelelően Paolo di Canio és Frédéric Kanouté még a kispadon sem kapott helyet, ám Glenn Roeder, a Kalapácsosok mestere hamar megbánta döntését. A támadósorban helyet kapó Jermaine Defoe és Szvetoszlav Todorov ugyanis a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, és mivel a Reading sem volt eredményes, büntetőrúgásokra került sor. Itt úgy tűnt, hogy az élvonalbeli csapat juthat tovább, hiszen a West Ham kapusa, Shaka Hislop (aki egyébként korábban éppen a Reading hálóőre volt), kivédte a hazaiak egyik büntetőjét, de Defoe a kapufára helyezte az utolsó tizenegyest, így a párbaj folytatódott. Ezt követően a vendégek játékosa, Scott Minto is hibázott, és mivel Hislop nem tudta kivédeni Adrian Vievash lövését, a Reading jutott tovább a harmadik körbe.

Szerdán aztán folytatódott a meglepetések sorozata, ami azért az angol kupasorozatokban egyáltalán nem olyan nagy szenzáció. Persze az Everton vagy a Sunderland szurkolói egyáltalán nem örültek annak, hogy kedvenceik csak a hagyományoknak megfelelően szerepelnek... A liverpooli együttes ráadásul otthon fogadta a másodosztályú Crystal Palace-t, és már a hatodik percben vezetést szerzett Duncan Ferguson tizenegyesével. A vendégek négy perc múlva egyenlítettek, szintén tizenegyesből, és mivel a rendes játékidőben nem született újabb gól, a játékosok tovább folytathatták a büntetők rúgását. A párbajban rögtön az első haza ítéletvégrehajtó, Kevin Campbell hibázott, és mivel a vendégektől senkinek sem remegett meg a lába, így az Everton kiesett a sorozatból. Az egyetlen jó hír az lehetett a hazaiak számára, hogy a sérüléséből felépült Paul Gascoigne végigjátszotta a találkozót.

A Sunderland a nemrég még az élvonalban szereplő Sheffield Wednesdayhez látogatott, és a Baglyok és a Fekete Macskák mérkőzése remek összecsapást hozott. A hazaiak először fél óra elteltével szereztek vezetést, amit a vendégek részéről Kevin Phillips egyenlített ki, ám a Sheffield még a szünet előtt ismét előnybe került. A második játékrészben Phillips ismét egalizálhatott volna, ám büntetőjét Kevin Pressman kivédte. A Sunderlandnak ennek ellenére sikerült egyenlítenie, a nyáron igazolt Lilian Laslandes első gólját szerezte új klubja színeiben, de a hosszabbításban már csak a Sheffield volt a pályán, és két góllal bebiztosította továbbjutását.

Korábban:

A nap játékosa: Craig Bellamy