Vágólapra másolva!
Szoros eredmény elérésében bíznak a debreceniek az UEFA Kupa első fordulójának első meccse előtt. A Loki csütörtökön este kilenc órától a francia Bordeaux otthonában kísérli meg öregbíteni a magyar labdarúgás hírnevét.

A DVSC egy hét alatt kétszer utazott el Bordeaux-ba, ám míg az Egyesült Államokban történt terrortámadások miatt az első alkalommal a repteret sem hagyhatta el, másodszor már minden a tervek szerint alakult. A csapat elfoglalta a szálláshelyet, és a találkozó időpontjában edzést tart a meccs helyszínén.

Pajkos János vezetőedző érthető optimizmussal tekint az összecsapás elé. Mint mondta, a Ferencváros elleni idegenbeli győzelemnek és az Újpesttel szembeni 4-0-s hazai sikernek köszönhetően a kissé már hitehagyott társaság ismét magabiztos lett, a játékosok már alig várják, hogy pályára léphessenek. A tréner úgy véli, hogy szervezett játékkal, labdaszerzések után indított gyors kontrákkal meglepetést okozhatnak.

Mindenki - vezetők, játékosok és szurkolók - döntetlen körüli eredményt vár a Bordeaux ellen, és abban is közös a nevező, hogy gólt kell rúgni idegenben, ellenkező esetben kevés esély marad a hazai találkozón a továbbjutás kiharcolására. Márpedig nem titkolt céljuk a piros-fehéreknek, hogy túljussanak a francia csapaton.

A fogadkozás tehát - ahogy ezt már itthon megszokhattuk - nagy, a papírforma persze nem debreceni sikert ígér. Pajkos mester a végleges kezdőcsapatát csak a meccs előtt pár órával hirdeti ki, a várható felállás a következő: Balogh - Bernáth, Kuttor, Szatmári - Vadicska, Böőr, Majoros, Plókai, Sketiani - Bajzát, Tiber

Az edzőnek mindenesetre kellemes gondjai vannak, hiszen pillanatnyilag a bőség zavarával küszködik, az Újpest ellen ugyanis mindenki jól játszott, és felépült sérüléséből a stabil kezdőnek számító Bernáth, a gólvágó Kerekes Zsombornak pedig lejárt a doppingvétség miatti eltiltása, így akár már Franciaországban csatasorba küldhető.