Vágólapra másolva!
Bár még több mint egy hét hátravan (szeptember 30., vasárnap) az MTK-FTC labdarúgó-örökrangadóig, a két szurkolótábor között már most beszédtéma a derbi.

A legpikánsabb helyzetben azonban Várszegi Gábor, az MTK tulajdonosa van, aki - mint közismert - a Fotex révén 80 százalékos részesedést szerzett a ferencvárosi labdarúgó kft.-ben. Az üzletember korábban kijelentette, számára az MTK hobbi, a Fradi üzlet. Ennek ellenére fél évig nem kiván beleszólni az Üllői úti menedzsment dolgaiba, mint ahogy szakmai kérdésekben sem hoz addig döntést. Várszegi kevés embert enged magához közel a futball berkeiből, ám a hírek szállingóznak a Ferencváros háza tájáról, ráadásul nem is a "zuhanyhíradóból".

Speciel az nem titok, hogy Várszegi tegnap találkozott a ferencvárosi "kemény mag" három képviselőjével, amely beszélgetés az éjszakába nyúlt. Természetesen szóba került a jövő heti MTK - Fradi csúcsmeccs is, amelyre a rendőrség is készül, de a "fanatikusok" megnyugtatták a szerveket, felesleges az aggodalom, nem lesz balhé. Várszegi Gábor pedig elegánsnak mondható, mindenképpen érthető döntése értelmében a tavalyi 2000 és 1000 forintos jegyek helyett idén pontosan a felébe, 1000, illetve 500 forintba kerülnek majd a jegyek a Hungária körúti örökrangadóra.

Ennél izgalmasabb kérdés azonban, hogy a téli szünetben milyen változásokat tervez Várszegi a Ferencvárosnál. Csank János vezetőedző helyzete a bajnoki cím elnyerése és a jónak mondható bajnoki szereplés - jelenleg második a Fradi - ellenére nem mondható biztosnak. Ami biztos: a tréner szerződésében benne foglaltatik, hogy a zöldeknek az első három helyen kell állniuk, ellenkező esetben átértékelendő a megállapodás. Ez magyarul az edző eltávolítását jelenti. Csank is tisztában van a helyzetével, ám mint korábban, úgy most sem hajlandó ezzel foglalkozni, csak és kizárólag a munkával.

Ami nem kétséges: az Üllői úti székházban lesznek változások, a téli szünettől mindenki felkészülhet arra, hogy Várszegi mind jabban kontrollálja a zöldek futballügyeit, nyártól pedig már az ő kezében összpontosulnak a szálak.

Elvégre a nagy cél a Fradinál a Bajnokok Ligája, ugyanakkor adja magát a kérdés, hogy vajon a sikeres üzletember az MTK-tól is át akar-e irányítani játékosokat a Fradihoz, mert ebben az esetben kedvelt klubját is nehéz helyzetbe hozná. Várszegi első megpróbáltatása tehát: melyik csapatnak szurkoljon? A tét ugyanis - noha még nagyon messze a vége - nem más, mint a bajnoki cím, a Bajnokok Ligája előszobája.