Vágólapra másolva!
A soproniak egyenlítő gólja után a helyzeteit jobban kihasználó Újpest két perc alatt eldöntötte a mérkőzést.

Borsodi Liga, tizedik forduló
Matáv Sopron - Újpest 1-4 (0-1)
Sopron, 4500 néző, V: Szarka
Sopron: Horváth T. - Vincze (Bognár, 75.), Szabados, Salagean - Orabinec (Perger, a 46.), Csiszár, Horváth R., Tóth I., Nagy Zs. (Bausz, a 46.) - Sira, Tóth M.
Újpest: Posza - Medgyesi (Korolovszky, 27.), Tamási, Szélesi, Pető - Erős, Kunzo, Dvéri, Lőw - Tokody (Poljakovic, 63.), Vagner (Frunza, 89.)
gól: Sira (56.), illetve Tamási (37.), Erős (58.), Vagner (59.), Dvéri (81.)
sárga lap: Orabinec (39.), Bausz (74.)

A kiegyenlített első félidő hajrájában váratlanul szerzett vezetést az Újpest: Erős jobb oldali beadásánál a hazaiak elfeledkeztek az előre húzódó Tamásiról, aki 6 méterről a bal kapufára fejelt, ahonnan a kapuba pattant a labda. Szünetben a hazaiak mestere kettős cserét hajtott végre, minek következtében támadóbb szellemben, három csatárral játszott a Matáv, és ennek bő tíz perc elteltével meglett az eredménye: Csiszár előrelőtt labdáját Sira vette mellre, és fordulásból, 17 méterről óriási gólt lőtt félmagasan a kapu bal oldalába.

Még az egyenlítésnek örült a Matáv, a mikor egy legurított szabadrúgás után Erős nevéhez méltó bombát küldött a jobb felső sarokba. Ezt követően a vendégek visszahúzódtak saját térfelükre és kontrákra játszottak. Az 59. percben Tokody húzott el erőszakosan a jobb oldalon, beadása után Vagner 6 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A 81. percben egy előrevágott labdával - lesgyanús helyzetben - ismét a légiós iramodott meg, a kifutó Horváth mellett Dvérihez játszott, aki 8 méterről az üres kapuba helyezett.

Reszeli Soós István, a Sopron edzője: "Elértük, hogy Sopronban egy Újpest kilenc emberrel bekkel. A futball azért szép és mégis kegyetlen játék, mert nem mindig a jobban játszó csapat nyer. Gratulálok kollégámnak, bevált a taktikája, de saját csapatomat sem tudom elmarasztalni. A vereség aránya mindenképpen túlzott. Játékosaim, akartak, próbálták keresni a rést az ellenfél védelmén, de most nem találták.

Kisteleki István, az Újpest edzője: "Nagyon magabiztos győzelmet arattunk, sikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Játékosaim a taktikát százszázalékosan betartották, és a csapat megmutatta az igazi arcát."

Horváth Tamás, a soproniak kapuvédője: "Az első félidő nagy részében úgy tűnt, nem lesz sok gól a mérkőzésen. Az első találatig nem akadt igazán nagy védenivalóm, a kollégámnak, Poszának kicsivel több dolga volt. Az első félidő végére felpörögtek az események, mindkét oldalon voltak helyzetek. A második félidőben úgy érzem döntő volt, hogy az egyenlítő gólunkra azonnal kettővel feleltek az újpestiek. Visszanézve a meccset, nem érzem hibásnak magamat a gólokért. A vendégek szinte minden helyzetüket gólra váltották, míg mi nem tudtunk mit kezdeni az ő zárt védekezésükkel".

Botár László

Korábban: