Vágólapra másolva!
Spanyolországban a negyedik fordulóban a mérkőzések felét szombaton rendezik, és a legnagyobb érdeklődés természetesen a Real Madrid hazai fellépését kíséri. A királyi gárda három meccsen csak egy pontot szerzett a Primera Divisiónban, a Bajnokok Ligájában viszont menetel - a tréner, Vicente del Bosque szerint egyáltalán nem azért, mert Zinedine Zidane a BL-ben nem léphetett pályára.

A madridiak azzal, hogy három forduló alatt csak egy döntetlenre voltak képes, megismételték történetük legrosszabb szezonkezdetét, és a Realnál nagyon nem szeretnének rekordot dönteni egy újabb vereséggel. Egy héttel korábban Del Bosque mester néhány alapemberét pihentette a Real Betis ellen, és ezért nagy árat fizetett, így nem valószínű, hogy megismételné korábbi hibáját.

Fernando Morientesre és Gutira azonban semmiképpen sem számíthat, hiszen mindketten sérüléssel bajlódnak, sőt, Flávio Conceicao játéka is kérdéses - neki az Achilles-ína sérült meg. Ennek megfelelően a támadósorban Raúl mellett Pedro Munitis kap majd helyet, és ez a húzás a Lokomotiv Moszkva ellen is bejött, hiszen a BL-ben Munitis rúgott egy gólt és kiharcolt egy tizenegyeset. A legnagyobb figyelem azonban valószínűleg továbbra is Zidane-ra szegeződik majd, hiszen eddig vele nem tudott meccset nyerni a csapat.

Az Espanyolnál nem foglalkoznak azzal, hogy az ellenfélnél ki lép majd pályára, amint azt a barcelonaiak középpályása, Enrique de Lucas kijelentette: "Le tudjuk győzni a Realt, teljesen mindegy, hogy Zidane játszik-e vagy sem." Kérdés, ki fog gólt rúgni a kék-fehéreknél, hiszen két legjobb támadójuk, Raúl Tamudo és Juan Francisco Palencia is a lelátóra kényszerül sérülés miatt.

A Real mellett a másik legnépszerűbb hispán (vagy inkább katalán) gárda is pályára lép szombaton, az FC Barcelona ellenfele az újonc CD Tenerife lesz. Ennek megfelelően a Barcától mindenki győzelmet vár, különösen annak fényében, hogy a csapat a hét közben idegenben is simán nyerni tudott a BL-ben a Fenerbahce ellen. Ezen a találkozón az argentin Javier Saviola még csak csere volt, de teljesítményével meggyőzte a trénert, Carles Rexachot arról, hogy a kezdők között a helye. Ebben persze az is közrejátszott, hogy Marc Overmars még mindig nem épült fel sérüléséből, márpedig hazai pályán a Barcának illik három támadóval rohamozni.

A tabella alapján rangadónak számít a Deportivo Alavés-RC Deportivo mérkőzés, hiszen a vitóriaiak a második, a galíciaiak pedig a negyedik helyen tanyáznak. Az Alavés az átigazolási időszak utolsó napján még megszerezte az Ajax Amsterdamból Christopher Kanut, az Arsenalban szereplő támadó öccsét, így a csapatban már három futballista is köthető az amszterdamiakhoz: Richard Witschge szintén onnan érkezett, míg Jordi Cruyff az édesapja miatt kapcsolódik az Ajaxhoz, bár maga sosem játszott Hollandiában.

Korábban: