Társoldalunk:

Völler visszavárja Kirstent

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Rudi Völler megpróbálja rávenni Ulf Kirstent, hogy a válogatottól történt visszavonulása ellenére segítse csapatát a világbajnoki selejtezők során. A Bayer Leverkusen veterán csatárára a rengeteg sérült miatt lenne szükség az október 6-i, Finnország elleni sorsdöntő vb-selejtezőn.

Kirsten: Jó az öreg a háznál?
Németország az utolsó csoportmérkőzésén Finnországot fogadja, és mindenképpen nyerni kell, hogy maradjon remény a csoportelsőség megszerzésére. (Igaz, ehhez az is kell, hogy Anglia pontot veszítsen Görögország ellen.) A válogatottban sem a sérült bokájú Oliver Bierhoff (Monaco), sem a lábsérülés miatt kiesett Cartsen Jancker (Bayern München) nem játszhat, így ismét előtérbe kerülhet Kirsten szerepeltetése. Ahogy Franz Beckenbauer fogalmazott a Bildben: "Kirsten életkora nem indokolja a válogatottbeli meghívást, de góljai nyomós érvek lehetnek." A Leverkusen csatára egyébként hat mérkőzésen négy gólt szerezve vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

Kirsten eddig összesen 100-szor volt válogatott, ebből 49-szer NDK, 51-szer pedig az egyesített válogatottban. A nemzeti tizenegytől a tavalyi Eb után vonult vissza.

Ha nem is a válogatotthoz, de a Bundesligához kapcsolódó hír, hogy a Borussia Dormund ötéves szerződést kínált a brazil Corinthians 20 éves válogatott csatárának, Ewerthonnak. A gólerős támadóért 3,4 millió dollárt ajánlott a sárga-fekete klub, ám Dr. Gerd Niebaum klubelnök szerint egyelőre még csupán 50 százalék az esély a támadó megszerzésére.

Pincési László

Korábban: