Vágólapra másolva!

Szerdán lép pályára a Lazio, az olasz együttes az első két mérkőzését elvesztette: a Galatasaray elleni idegenbeli, majd a Nantes-tól otthon elszenvedett vereség után edzőváltásra került sor, Dino Zoffot Alberto Zaccheroni váltotta fel a kispadon. A rómaiak az Eindhovenhez látogatnak. A PSV a BL-ben a Nantes-tal szemben alulmaradt - a Galatasaray ellen ugyan javított, a holland bajnokságban viszont szombaton meglepetésre 4-1-re kikapott a Heerenveentől.

Zaccheroni szerint a csütörtöki munkába állása után kialakult ideges hangulat okozza a példátlan sérüléshullámot a Lazio labdarúgócsapatánál. A római együttes valószínűleg kilenc meghatározó játékosát kényszerül majd nélkülözni. A már korábban sérült Jaap Stam, Karel Poborsky, Paolo Negro, Sinica Mihajlovic és Giuliano Giannichedda mellett a vasárnapi, Milan elleni bajnokin Alessandro Nesta, Hernan Crespo, Giuseppe Favalli, valamint Dino Baggio is kidőlt a sorból, az utóbbi négy futballista egyformán izomhúzódásra panaszkodott. "Az ilyen sérülések egyik oka az idegesség lehet" - mondta Zaccheroni. "Négy napja dolgozom a Laziónál, nem hiszem, hogy az általam vezetett tréningek okozták a bajt, egyszerűen feszültek a játékosok."

Hat kulcsjátékosa nélkül lép pályára kedden Moszkvában a Bayern München. A címvédő csak gólnélküli döntetlent ért el első találkozóján otthon a cseh Sparta Praha ellen. Uli Hoeness menedzser szerint nehéz meccsek várnak a gárdára, de mindenképpen a továbbjutás a cél. "Legalább a második helyet meg kell szereznünk a csoportban, bár még nem tudom, miként sikerül majd" - mondta a menedzser.

Ottmar Hitzfeld vezetőedző nem számíthat Effenberg, Jeremies, Jancker, Linke és Scholl, valamint szombat óta Zickler játékára sem. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a középpályás Niko Kovac sem teljesen egészséges. A müncheniek mellett szól viszont, hogy eddig európai kupamérkőzésen még nem kaptak ki az orosz fővárosban (két győzelem, két döntetlen), s bíztató Oliver Kahn formája is: az utóbbi négy találkozón nem kapott gólt.

Vahid Halilhodzic, a Lille bosnyák vezetőedzője arra kéri játékosait: ne csak a lefújás előtti negyedórában, hanem az egész mérkőzésen nyújtsanak maximális teljesítményt. Az eddig veretlen együttes a második helyen áll a bajnokságban, ötször győzött és háromszor döntetlent játszott. A tréner azonban aggódik, mert tíz góljuk közül a legtöbbet a 80. perc után érték el, s háromszor is csak a hajrában, az utolsó öt percben sikerült megszerezniük a három pontot. "Ez a folyamat túl kockázatos és felesleges idegeskedést okoz" - mondta Halilhodzic. "Ezért azt kértem, hogy mindenki a kezdő sípszótól teljes erőbedobással hajtson."

A hazai környezetben kivárásra játszó Lille a BL-ben saját csapdájába esett, hiszen a múlt keddi első mérkőzésén éppen egy 90. percben kapott Beckham-góllal vesztett a Manchester United ellen.

Korábban: