Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján a sztárcsapatok nem léptek pályára, hiszen azok már egy nappal korábban lejátszották a maguk mérkőzését, ám a listavezető nem közülük került ki. A Primera División élén a Celta Vigo áll, amely ezúttal a Mallorca ellen diadalmaskodott, és az elsőtől mindössze egy ponttal marad el az újonc Real Betis, amely szintén nyerni tudott vasárnap.

A vigóiak évek óta szeretnének megkapaszkodni a Primera Divisón élmezőnyében, de a klub történetének legjobb eredményét, az 1948-as negyedik helyet nem tudta megismételni. Az előző szezonban úgy lett hatodik a gárda, hogy a bajnokság felénél még a kiesési zónában tanyázott, de remek hajrával kivívta az UEFA Kupában való szereplés lehetőségét. Víctor Fernandez együttese most nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mind egy évvel korábban, és most remekül rajtolt, négy meccs alatt még gólt sem kapott, és pontelőnnyel vezeti a tabellát. A Mallorca ellen mindkét találat a félidő vége előtt pár perccel érkezett: az első játékrész lefújása előtt Edú, a második befejezése előtt Catanha volt eredményes. A Mallorca dolgát nem könnyítette meg, hogy a szünetben kapust kellett cserélnie, a meghúzódott Leo Franco helyét Miki foglalta el. A vendégek argentin középpályása, Cristian Díaz pedig az egyik labdaszedővel keveredett konfliktusba, aki nem akarta kipiszkálni a lelátót a pályától elválasztó árokba behullott labdát. A Celta az 1998-99-es szezonban már állt a bajnokság élén, akkor a tizedik fordulót követően, ám végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Vigóban abban bíznak, hogy most sikerül ennél is jobban szerepelni.

A Real Betisnél viszont "csak" a bennmaradás volt a fő célkitűzés, ehhez képest az újonc sevillai gárda rendkívül előkelő helyen áll. A Real Valladolid otthonában már csak azért sem számítottak győzelemre a zöld-fehér hívek, hiszen a valladolidi együttes hazai pályán még a nagyokat is el szokta kapni. Most azonban a Betisé lett a három pont, köszönhetően Varela távoli találatának valamint a brazil Denílson góljának, amely egy szabadrúgás-kombináció után született. A dél-amerikai cselgép eddig csak gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet, most végre a kapuba is betalált.

A Valencia egy győzelemmel pontszámban befoghatta volna a Vigót, és sokáig úgy tűnt, hogy ez nem is okoz gondot Aimaréknek. A valenciai együttes ugyanis a második félidőben kétgólos előnyt szerzett az Athletic Bilbao otthonában, ám a baszkok nem adták fel a küzdelmet, és drámai körülmények között sikerült kiegyenlíteniük. Az egalizáló találatot Carlos García egy kapu előtti kavarodást követően a legutolsó percben szerezte.

Ajánlat:

A spanyol bajnokság állása