Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az UEFA Kupa idei kiírásának első fordulójában minden megtörténhet. Először az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt egy héttel elhalasztották az első mérkőzéseket , később a Rangers FC-Anzsi Mahacskala párosítás kapcsán határozták el, hogy csak egy találkozó dönt majd a továbbjutásról. Most pedig könnyen lehet, hogy a Rapid Bucuresti-Paris SG párharcban egy harmadik találkozót kell játszani, mivel a bukaresti visszavágó a hosszabbításban, öt perccel a lefújás előtt félbeszakadt.

Az első mérkőzésen született gól nélküli döntetlent követően a visszavágóra mindkét együttes rendkívül óvatosan készülődött, aminek az lett az eredménye, hogy egyik gárda sem mert igazán támadni. A kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, és a játék képe alapján nem volt meglepetés, hogy a rendes játékidőben megint nem született gól. Következhetett tehát a hosszabbítás, amelyben hamar megtört a jég: Nicolas Anelka passzát a brazil Aloisio értékesítette, átemelve a labdát a kimozduló kapuson.

A Rapid helyzete tehát reménytelennek látszott, ám öt perccel a vég előtt aztán jött az isteni beavatkozás: a stadionban egyszer csak kialudtak a fények, és a találkozót nem lehetett folytatni. A kérdés csak az, hogy most akkor ki jutott tovább? A hasonló esetekben általában újrajátszott mérkőzés szokott következni (így volt ez annak idején az MTK-Rosenborg BL-selejtezőben is), ezt azonban megnehezítheti, hogy a párizsiak a lefújást követően rögtön a repülőtér felé vették az irányt, és azonnal hazautaztak.

A Rapid alelnöke, Constantin Zotta szerint a klub semmit sem tehet az esetről. "A helyzetünk tiszta, a probléma nem csak a stadiont érintette, hiszen az egész kerületben áramszünet volt" - mondta. Az UEFA mindenesetre nincsen könnyű helyzetben, hiszen a lehető leghamarabb kell döntést hoznia.

Ami a ténylegesen befejeződött mérkőzéseket illeti, mindhárom klub továbbjutott, amelyben magyar játékosok is szerepelnek. Ez a Hertha BSC esetében azért várható volt, hiszen a németek az első meccset idegenben nyerték meg a belga VC Westerlo ellen. Jürgen Röber ennek megfelelőn pihentetni szerette volna pár kulcsemberét, a csatársorban például helyet kapott az egyébként az amatőrök között szereplő Joel Tchami, az egykori kameruni válogatott Alphonse Tchami testvére. Mindkét magyar játékos, Király Gábor és Dárdai Pál is végigjátszotta a meccset, amely rendkívül alacsony színvonalat és végül egy gólt hozott, amelyet a csereként beállt Marcelinho szerzett.

Pisont István és Halmai Gábor együttese, a Hapoel Tel-Aviv a török Gaziantepspor vendége volt, és az izraeliek megőrizték az első meccsen szerzett egygólos előnyüket (arról nem érkezett jelentés, hogy a két magyar pályára lépett-e), míg Horváth Ferenc csapata, a Maccabi Tel-Aviv idegenben rúgott gólokkal verte ki a Dinamo Zagrebet. A válogatott támadó az utolsó negyedórában léphetett pályára.

UEFA Kupa, első forduló, visszavágók:
Hertha BSC (német) - Westerlo (belga) 1-0 (0-0)
továbbjutott:
a Hertha 3-0-ás összesítéssel

FC Tirol (osztrák) - Viktoria Zizkov (cseh) 1-0 (0-0)
tj:
a Tirol, 1-0-ás összesítéssel

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Dinamo Zagreb (horvát) 1-1 (1-1)
tj:
A Maccabbi Tel-Aviv 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

Fylkir Reykjavik (izlandi) - Roda Kerkrade (holland) 1-3 (1-1)
tj:
a Roda 6-1-es összesítéssel

Gaziantep (török) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 1-1 (0-1)
tj:
a Hapoel Tel-Aviv 2-1-es összesítéssel

Rapid Bucuresti (román) - Paris SG (francia) 0-1 (0-0, 0-0) - félbeszakadt

Korábban: