Társoldalunk:

A nap játékosa: Christophe Delmotte (Olympique Lyon)

Az Olympique Lyon első BL-mérkőzésén ebben a szezonban hazai pályán szenvedett vereséget a Bayer Leverkusentől, így a franciák számára létkérdés volt, hogy sikerül-e pontot szerezniük a török Fenerbache otthonában. A Lyon végül mindhárom pontot elhozta Isztambulból, köszönhetően középpályásának, Christophe Delmotte-nak, aki az utolsó percben fejelt Rüstü Recber kapujába.

Delmotte a megbízhatóság
mintaképe
Delmotte francia szülők gyermekeként, ám a belgiumi Comminges-ben született 1969. június 9-én, a család azonban hamarosan visszaköltözött Franciaországba, az ifjú Christophe tehát már ott nőtt fel. Első egyesülete a Wasquehal volt, amelyből 21 évesen került az RC Lenshoz. Hamar bemutatkozhatott az első csapatban, élvonalbeli debütálására 1991. július 20-án került sor a Metz elleni mérkőzésen. A szezon hátralévő részében többnyire csere volt, de még abban az idényben megszerezte első élvonalbeli találatát a Nancy ellen, amit még egy gól követett.

Ennek ellenére nem sikerült beverekednie magát a kezdő tizenegybe, a következő bajnokságban is csak csere volt, ezért 1993 nyarán a másodosztályú Sedanba igazolt. Ott aztán alapember lett, az idény folyamán 42 találkozón lépett pályára, és ötször volt eredményes. Nem is maradt a második vonalban, a legjobbak közé frissen feljutó Cannes szerződtette, ahol szintén remekül teljesített. Ennek megfelelően egykori klubja, az RC Lens ismét igényt tartott rá, visszavásárolta őt, persze már nem a kispadra. Két éven keresztül kihagyhatatlan volt a lensi gárdából, 1997 nyarán azonban az Olympique Lyon 1,3 millió fontot ajánlott érte, amit a Lens el is fogadott. Delmotte tehát Lyonban folytatta pályafutását, és továbbra is a megbízhatóság mintaképe volt. Alig hagyott ki meccset, és bár nem a góljairól híresült el, szezononként egy-két találatot mindig bevállalt.

Ajánlat:

Keserű volt a gyógyszer a Barcának

Korábban:

A nap játékosa: Juan Pablo Angel (Aston Villa)