Vágólapra másolva!
Korábban megőrült volna a fél ország, hogy a mostanihoz hasonló bizonytalan helyzetben biztos tippet kapjon a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjának várományosairól. Ma már nem őrül meg ettől senki, maximum az MLSZ illetékesei, ha néhány teljesen alaptalan újságírói, szurkolói találgatást olvasnak-hallanak.

Aki pedig sokat találgat, egyszer véletlenül csak beletalál s aztán büszkélkedhet vele. A további tippeket megelőzendő, Berzi Sándort, az MLSZ főtitkárát kérdeztük arról, hogy kikkel folynak, hol és meddig tartanak a tárgyalások, mikor várható döntés.

Csak részben lettünk okosabbak. Berzi elmondta, hogy az október 6-i olaszországi vb-selejtező és a november 14-i, macedónok elleni barátságos mérkőzés zárja az idényt, addig nagy változás nem várható. Ám még idén kiderül, ki lesz az új kapitány, s ő tiszta lappal vághat neki az új évnek. A főtitkár a "tárgyalás" szó helyett úgy fogalmazott, hogy a háttérben egyeztetések, belső viták folynak. "Külföldi kapitányban nem gondolkodott senki sem", reagált egy felvetésre, de ebbe a kizárható körbe vette a határainkon túl dolgozó-élő szakembereket, például a már hírbe hozott Fazekas Lászlót és Bölöni Lászlót is. A grémium, amely a végső döntést meghozza, természetesen az MLSZ elnöksége lesz, mégpedig a tagok javaslatai alapján.

Ami tény: Bicskei Bertalannak a gyalázatos grúziai vendégjáték után hirtelen útilaput kötöttek a talpára s az utánpótláscsapatot gardírozó Gellei Imre lett ideiglenesen a "nagyok" kapitánya is két vb-selejtező erejéig. A románok elleni népstadionbeli derbit 0-2-vel "hozta" - neki volt a legkevesebb köze hozzá -, s vár rá még egy mérkőzés Olaszországban, meg talán egy tét - és értelem - nélküli, Macedónia elleni összecsapás.

Addig meg találgathatunk.

Korábban: