Vágólapra másolva!
Kialakult a döntő párosítása az U17-es világbajnokságon, és a vasárnapi fináléban Európa-Afrika párviadalra került majd sor. Az korábban is biztos volt, hogy a fekete kontinens egyik képviselője ott lesz a döntőben, hiszen az egyik ágon Nigéria Burkina Faso ellen lépett pályára. Ez a mérkőzés nigériai győzelmet hozott, míg a másik elődöntőben Franciaország 2-1-re diadalmaskodott Argentína felett.

A gallok korábban sohasem jutottak ilyen messzire a korosztályos világbajnokságon, most azonban a gólkirályi címre törő Sinama Pongolle vezérletével egészen az elődöntőig meneteltek, ahol Argentína várt rájuk. A dél-amerikaiak külön őrzőt állítottak a franciák legveszélyesebb támadójára, és ez a taktika az első félidőben tökéletesen bevált, hiszen a nyolcgólos Sinama Pongolle még helyzetbe sem tudott kerülni. Helyette klubtársa, Anthony Le Tallec veszélyeztett, de a csatár fejese a felső kapufát súrolva hagyta el a játékteret. Az argentin lehetőségeket egytől egyig szabadrúgás előzte meg, amelyeket a ballábas játékmester, Lucas Correa rendre veszélyesen csavart a kapu elé. A gauchók vezető találata azonban egy látványos akció után született: Maximiliano López ugratta ki Carlos Tévezt, aki 40 méteren keresztül vezette a labdát, mielőtt a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt volna. A francia válasz nem késett sokat, hét perc elteltével Mourad Meghni beadását Le Tallec fejelte a kapuba. Újabb két perc elteltével pedig már a galloknál volt az előny, ezúttal Jeremie Berthod fejese került a gólvonal mögé. A hátralévő időben mindkét csapat rúgott egy kapufát (a franciák részéről Sinama Pongolle egy lövéssel kétszer is tesztelte a lécet), de gól már nem született, így az európai együttes jutott be a fináléba.

A döntőben a franciák ellenfele Nigéria lesz, amely immár negyedszer próbálkozhat az aranyérem megszerzésével az U17-es világbajnokságon. A Szuper Sasok már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor is Omonigho Temile beadásába a Burkina Faso-i védő, Amadou Coulibaly kézzel rét bele. A tizenegyest Femi Opabunmi értékesítette, megszerezve ezzel ötödik találatát a tornán. A mérkőzés további részében szinte végig a nigériaiak rohamoztak, ám ellenfelük kapusa, Kontougomde fantasztikus formában védett, nem véletlenül választották meg a mérkőzés legjobbjának. Gólt azonban nem tudott szerezni, és mivel erre csapattársai sem voltak képesek, így Burkina Faso nem tudott kiegyenlíteni.

U17-es világbajnokság:
Franciaország - Argentína 2-1
Szeptember 27., Port of Spain, Hasely Crowd-stadion, 9200 néző
gól: Le Tallec (56.), Berthod (58.), ill. Tévez (49.)
kiállítva: M. López (Argentína, 91.)

Nigéria - Burkina Faso 1-0
Szeptember 27., Malavar, Larry Gomes-stadion, 7500 néző.
gól: Opabunmi (11-esből 4.). Kiállítva: Kanoute (Burkina Faso, 91.).

Korábban: