Társoldalunk:

Szomszédvárak küzdelme az NB I 11. fordulójának nyitányán

A magyar labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában az MTK-FTC találkozó lesz a slágermérkőzés, amelyen a két Várszegi-csapat, ráadásul a tabella első két helyezettje feszül egymásnak. Az örökrangadó mellett izgalmas lehet az Újpest - Videoton és a ZTE - Haladás összecsapás is.

Várhatóan nagy mérkőzést hoz a két élcsapat, az MTK és a Ferencváros "örökrangadója". A hazaiaknál három játékos sérült, a régóta hiányzó Mónoshoz most "csatlakozott" Füzi Ákos, akinek az állkapcsa tört el, így nem kapcsolódhat be a játékba, illetve Buzsáky Ákos, akinek a bokája fáj. A vendégeknél Gera biztosan nem játszhat, a csatár részleges keresztszalag-szakadás miatt egy hónapot kénytelen kihagyni. Letöltötte viszont eltiltását Marius Cheregi, így akár pályára is léphet a Hungária körúton.

A forduló másik érdekes mérkőzése Újpesten várható, ahol gyakorlatilag az "Újpest II" szerepel. A Videotonban öt egykori lila-fehér labdarúgó (Kiskapusi, Kovács, Szlezák, Némedi, Terjék) játszik, ráadásul Várhidi Péter szakvezető is ezer szállal kötődik a Megyeri úthoz. A hazaiaknál Kőhalmi operációját követően lábadozik, míg a székesfehérváriak abban bíznak, hogy Hamar és Gajic felépül sérüléséből. A már említett Terjék ételmérgezés és szalmonella-fertőzés miatt nem játszhat volt klubja ellen.

A forduló nyitómérkőzését két szomszédvár, a Zalaegerszeg és a Haladás játssza, és a szurkolói ellentét miatt biztos, hogy a nézőtéren parázs hangulat fogadja majd a csapatokat. A zalaiaknál Nagy Lajos talpsérülés, Nagy Csaba pedig combizomhúzódás miatt hiányzik, Csóka Zsolt pedig sárga lapos eltiltását tölti, felépült viszont Urbán Flórián, aki ismét kezdő lesz. Keszei Ferenc gondjai nem sokat enyhültek egy hét óta: még mindig sérült Flavio Pim, Némethy, Fred és Somfalvi, de kérdéses Preisinger, Filipovic, valamint Arnon játéka is.

A 11. forduló programja:
Péntek

ZTE - Haladás (Sport1) 18.00
Szombat
Győr - Vasas 16.00
Újpest - Videoton (m1) 16.30
Kispest - Dunaferr 19.30
Vasárnap
MTK - FTC (Sport1) 18.00
DVSC - Sopron 18.00

Pincési László

Ajánlat:

Kis örökrangadó-múlt

Korábban: