Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának kulcskérdése, vajon a listavezető Kaiserslautern képes lesz-e megtörni azt a négyéves átkot, amely wolfsburgi kirándulásaihoz kötődik. Az eddigi vendégszereplések ugyanis mindig vereséggel zárultak.

Brehme irányításával még 100%-
os a 'Lautern

A berlini Hertha a Köln együttesét fogadja, és bár minden héten bízunk Királyék sikerében, talán ezúttal nem hiába. A rossz hír, hogy a Kicker szerint Dárdai ismét csak kispados lesz, pedig öt játékos is hiányzik a csapatból. A brazil Alex Alves piros lapja miatti eltiltását tölti, Daei a vb-selejtezők miatt "hazaköltözött" Iránba (amúgy pedig állítólag Matthäus Bécsbe csábítja), míg Simunic, Pinto és Nedzipi sérült. A vendégeknél Reeb, Kurth és Timm nem játszik. Bizakodunk a Hertha-sikerben, remélve, hogy Arveladzéék góllövő kedve nem tér vissza a hét végén.

A bajnok Bayern München egy remek moszkvai BL-kirándulást tudhat maga mögött, még az elnök Beckenbauer is megúszta az utazást, noha a müncheni reptéren kis időre "lekapcsolták" zsebkése miatt. Hitzfeld mester azonban nagy bajban van, mivel hat kezdőjátékosa is sérült. Scholl és Jeremies operációt követő rehabilitációját végzi, Effenberg lába gipszben van, de harcképtelen Jancker, Zickler és Linke is. Lizarazu sem teljesen egészséges, de talán vállalja a játékot.

A tavalyi kiesőjelölt Stuttgart jelenleg meglepetésre az 5. helyen áll, Felix Magathnak viszont főhet a feje, hogyan és kivel pótolja a sárga lapok miatt pihenő Bordont és Soldót, illetve a sérült Gerbert, Schneidert és Dundee-t.

A Bundesliga 8. fordulójának programja:
Szombat, 15.30 óra
VfL Wolfsburg - Kaiserslautern
Hertha - Köln
Nürnberg - Hamburg
Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach
St.Pauli - Borussia Dortmund
Schalke 04 - Energie Cottbus
Hansa Rostock - 1860 München
Vasárnap, 17.30 óra
Bayern München - VfB Stuttgart
Bayer Leverkusen - SC Freiburg

Pincési László