Vágólapra másolva!
Noha a jövő héten nem rendeznek nemzetközi kupamérkőzéseket, a spanyol bajnokság hét végi fordulójából négy találkozót már szombaton lejátszanak. A két nagy rivális, az FC Barcelona és a Real Madrid is ma lép pályára: a katalánok a Real Sociedad otthonában szerepelnek, míg a királyi gárda otthon fogadja a Real Valladolid együttesét.

A Real Sociedad négy forduló után nyeretlenül áll az utolsó helyen, így a baszkok nem nagyon örülnek annak, hogy az ötödik körben éppen a Barca lesz az ellenfelük. San Sebastianban ugyanis nagyon jól emlékeznek arra, hogy mi történt a két együttes tavalyi összecsapásán. Akkor a katalánok, szintén az ötödik fordulóban, 6-0-ra verték a Sociedadot a saját pályáján, és ez az eredmény nem sokkal később a szakvezető, Javier Clemente állásába került.

Jelenleg a walesi John Toshack ül a baszk gárda kispadján, és ő az idény előtt azt ígérte, hogy a csapatot kivezeti az európai porondra, ám ebből egyelőre nem sok látszik megvalósulni. A Barca egyelőre veretlen a bajnokságban, ám a Sociedad ellen azonban még mindig nem számíthat Rivaldóra, ráadásul a pénteki edzésen az állandó kezdő csapatból a francia Philippe Christanval és a brazil Fábio Rochemback is megsérült, így várhatólag bekerül a kezdők közé Frank de Boer és Gerard is.

A Real Madrid jó formában van, hiszen legutóbbi három mérkőzésén 13 gólt szerzett, és a szurkolók most is gólfesztiválra számítanak a Santiago Bernabéu-stadionban. Reményeiket élteti, hogy a Valladolid a bajnokságban eddig négy mérkőzésen már nyolc gólt kapott, azaz a második leggyengébb védelemmel rendelkezik a Primera Divisiónban. A vendégeknek ráadásul ezúttal a csatársorban is akadhatnak problémáik, mivel első számú támadójuk, az argentin Turu Flores sérülés miatt nem léphet pályára. A Realnál ezzel szemben az jelent gondot Vicente del Bosque számára, hogy kit hagyjon ki az Anderlecht ellen remeklő csapatból, hiszen Zinedine Zidane-t egyetlen tréner sem ültetné a kispadra. A BL-ben pályára lépett gárdából minden bizonnyal Celades, Solari és Sávio marad ki, helyet adva Makelelének, Zidane-nak és McManamannek.

Korábban: