Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya tisztes helytállást vár csapatától az Olaszország elleni, szombati vb-selejtezőn. A találkozót 20.45-kor rendezik Parmában.

"Az olaszok nem véletlenül állnak a csoport élén, keretükben több világklasszis található" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a szakvezető. "Futballistáim ezen a meccsen felszabadultan, lelki terhek nélkül játszhatnak. Ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor a végeredménytől függetlenül nem kell majd szégyenkeznünk. Szoros mérkőzésre számítok, a Debrecen a Bordeaux ellen megmutatta, hogy elszántsággal, fegyelemmel, szakmai alázattal az erősebb vetélytárssal szemben is lehet jó eredményt elérni."

Gellei hozzátette: szigorú védekezéssel, a területek leszűkítésével meg lehet zavarni a házigazdákat. "A litvánok is ezzel a harcmodorral értek el döntetlent ellenük, nekünk is ezt a taktikát kell alkalmaznunk."

A keret tagjai közül Dvéri Zsolt kisebb húzódásra panaszkodott, ezért ultrahangos vizsgálatra küldték. Ezt követően dől el, hogy az Újpest középpályása együtt készülhet-e a csapattal. A térdsérüléssel bajlódó Sebők Vilmos (Energie Cottbus) este érkezik meg az edzőtáborba, az ő állapotáról egyelőre nincs pontos információ.

A válogatott csütörtökön 10.30-kor utazik el Olaszországba, az utánpótlás (U21) együttest Gellei helyett - aki ennek a gárdának a szövetségi edzője - Dunai Antal készíti fel a pénteki, Olaszország elleni Eb-selejtezőre.

Korábban: