Vágólapra másolva!
Sebők Vilmost, a bundesligás Cottbus válogatott középhátvédjét vádolják azzal, hogy kiszökött az edzőtáborból, és italozott a pesti éjszakában a grúzok elleni meccs előtt. Az érintett fel van háborodva, és azt ígéri, a hétvégi utolsó meccs után minden gondolatát megosztja a témában.

Fotó: Reuters
Sebők a románok (itt V. Moldovan) ellen mindent bevetett

Most hagyjuk azt, hogy 15-20 éve hetente előfordultak ezek a stiklik, Mészölyék, Alberték időszakában pedig még gyakoribbak voltak, a lényeg, akkor és most is az, hogy a bűnbak mindig jól jön az eredménytelenség időszakában. Márpedig a magyar futball jó ideje nyűglődik.

Visszatérve a fentebb említett esetre, a hírek és bizonyos taxisofőrök szerint Sebők Vilmos, az Energie Cottbus és a válogatott középhátvédje látogatta meg az Akácfa utcai "érzelmi kombinátot". A tatai edzőtáborban, az olaszok elleni szombati vb-selejtezőre készülő labdarúgót múlt heti sérüléséről, a "szökésről" és az olasz sztárokról faggattuk.

- Az olaszok elleni mérkőzésig nem akarok ezzel foglalkozni, ezt követően viszont elmondom az álláspontomat az egészről - mondta Sebők. - Addig is maradjunk annyiban, hogy rengeteg valótlanság jelent meg ez ügyben a sajtóban, azaz hét végén várom a hívásukat, s akkor visszatérhetünk a kérdésre.

- Miként javul a térdsérülése, játszik-e Parmában?
- A jelek szerint igen, hiszen ma már edzettem, és egyáltalán nem fájt a lábam, vagyis, ha semmi rendkívüli nem jön közbe, 48. válogatottságomat ünnepelhetem Del Pieróék ellen.

- A Grúzia és a Románia elleni kudarc megviselte annyira a csapatot, hogy gondolkodás nélkül temetnünk s többgólos vereségben kell gondolkodnunk Olaszország előtt?
- Természetesen mindannyiunkat "megfogott" a két vereség, továbbá az is, amit ezek után kritikában kaptunk, de jobb, ha ezeket minél előbb elfelejtjük. Az olaszok ellen ugyanis nekünk nincs veszítenivalónk, ráadásul számunkra remek kiugrási lehetőség is lesz ez a találkozó. No meg komoly feladvány is, elvégre Filippo Inzaghi, Totti és Del Piero ellen futballozni nem mindennapi élmény. Remélem, nekünk az lesz, ami minimum azt jelenti, hogy nem kapunk ki Parmában. De jó lenne ezt már múlt időben kijelenteni...