Vágólapra másolva!
Holnap délelőtt 10.30-kor utazik Parmába a magyar labdarúgó-válogatott, hogy letudja utolsó vb-selejtezőjét Olaszország ellen. A kevés jóval kecsegtető fellépés és a gépre szállás előtt Gellei Imrével a csapatról, kapitányi jelenéről és esetleges jövőjéről is szót váltottunk ma délután a tatai edzőtáborban.

- Milyen hangulatban vannak a futballisták e nem mindennapi mérkőzés előtt, elvégre akár egy nagyarányú vereség is elképzelhető Parmában?
- Ha arra gondol, hogy a játékosok között akad-e olyan, akin a félelemnek akár a szikráját is látnám, nos, olyan nincs. Az viszont tény, hogy sportágunk jelenlegi krízishelyzetében ezúttal inkább a rutinosabb labdarúgók lépnek pályára, mivel komoly, ütős meccsre számítunk. Nem véletlen, hogy tengerentúli játékvezetőket küldtek erre a találkozóra.

- A külső térdszalagján megsérült Lendvai kiesése mennyire érintette érzékenyen?
- Nagyon, hiszen vele komolyan számoltam Parmában, küzdeni tudására, mentalitására nagy szükségünk lett volna. Szegény igencsak el van keseredve, éppen egy órával ezelőtt tudatta velem a rossz hírt, ám nem tehettem mást, mint fájdalommal hazaengedni. Ugyanez a helyzet az utánpótlás csapatnál Bodor Boldizsárral is, azzal a különbséggel, hogy neki a bokája sérült meg.

- Miként képes megoldani az A válogatott és az U 21-es csapat párhuzamos kontrollját?
- Noha a válogatást magam végeztem az utánpótlás-válogatottnál, a szakmai felkészítést az olaszok elleni mérkőzésre igazából Dunai Antal végzi, akinél jó kezekben van az együttes. Nekem most éppen elég az A válogatott.

- Egyetért azzal, hogy az U 21-es csapatnál éppen ez a kettősség okozta a kecskeméti, románok elleni vereséget?
- Vallom, a tejbe nem szabad kétszer belekönnyezni. Való igaz, nem oszthatom meg magam a két csapat között.

- Edzői karrierjében hova helyezi az olaszok elleni szombati fellépést, hiszen talán senki sem hisz ebben, ám egy győzelem esetén nehezen lehetne megmagyarázni, hogy ne Gellei Imrét erősítsék meg a kapitányi poszton?
- Tudom, hogy közhely, de számomra mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Most speciel az olaszok elleni. Mással egyelőre nem foglalkozom.

- Minden jel szerint Bicskei menesztése után szinte belerángatták a kapitányi székbe, amire nem mondhatott nemet, most viszont feltételezhetően Ön is érzi, mást képzelnek el a posztra. Mekkora támogatást érez a közvélemény, a sajtó részéről, a szövetségről nem is beszélve?
- Úgy látom, a sajtó nagy része kivár, hiszen kapitánykérdésben Parma után születik döntés.

- Nem gondolja, hogy túl beszédes ez a csönd, nevezetesen, kiválasztották már az új szakvezetőt, csak még nem akarják bejelenteni, nehogy ezzel az a vád érje őket, hogy megzavarták az utolsó vb-selejtező felkészülését?
- Maga mondta, nem én.

Korábban: