Társoldalunk:

Titokban edzettek a németek

Titkos helyen tartotta meg első edzését a Finnország elleni, szombati vb-selejtezőre készülő német labdarúgó-válogatott. Völler kapitány jövője biztonságban van - derült ki szerdán.

Fotó: Reuters
Völler nyugodt lehet, dolgozhat békében
A Német Labdarúgó Szövetség előzetes tájékoztatása szerint a szerdai tréningre az SV Turo Darfeld pályáján került volna sor, a média képviselői és a drukkerek kizárásával. A mintegy 3000 fős szurkolótábornak azonban csalódnia kellett, mert Rudi Völler szövetségi kapitány nem ott dolgoztatta meg a csapatot.

A DFB és a kapitány a szeptember elsejei, Angliától elszenvedett 5-1-es vereség után tartott a nyilvánosságtól, ezért tette más időpontra és más helyszínre a tréninget. A szövetség sajtófőnöke pfujolás és fenyegetés közepette próbálta megnyugtatni az érdeklődőket.

A németek csak akkor juthatnak ki egyenes ágon a vb-re, ha október 6-án Gelsenkirchenben legyőzik Finnországot, és az angolok ugyanezen a napon nem nyernek a vendég görögök ellen. Egyébként Völler együttese pótselejtezőre kényszerül, az ellenfél Ukrajna vagy Fehéroroszország lehet.

Egy biztos: akármilyen eredményt ér el a válogatott a selejtezők során, mindenképpen meghosszabbítjuk Völler szerződését - mondta Gerhard Mayer-Vorfelder. A DFB elnöke szerint türelemre és időre van szükség ahhoz, hogy a német válogatott ismét a világ élvonalához tartozzon. A siker alapvető feltétele még, hogy Völler és segítője, Michael Skibbe nyugodtan dolgozhasson és  hosszú távra tervezhessen.

Korábban: