Társoldalunk:

Maldini a világbajnokság után visszavonul

Roberto Baggio után újabb olasz világsztár jelentette be, hogy a 2002-es labdarúgó-világbajnokság után befejezi az aktív játékot. Paolo Maldini jelenleg 120 válogatottságnál tart, s ezt 13 év alatt érte el.

Maldini idestova 15 éve számít a világ
egyik legjobb védőjének
A világ egyik legjobb védőjének tartott Paolo Maldini úgy tervezi, a 2002-es világbajnokság után befejezi varázslatos karrierjét. Az AC Milan labdarúgója mindezt az olasz válogatott firenzei edzőtáborában jelentette be, miközben együtt készül a csapattal a Magyarország elleni selejtezőre. A 33 éves futballista 15 éve mutatkozott be az olasz élvonalban és 13 éve tagja a válogatottnak. Ez idő alatt 120 alkalommal öltötte magára a nemzeti mezt.

"Nem könnyű a döntés, főleg a mögöttem álló 15 szuper esztendő után" - mondta Maldini, akit sokan már a tavalyi Európa-bajnokság után "visszavonultattak". Paolo azonban úgy érzi, még az utolsó esélyt megragadja, hogy valami nagyot nyerjen Olaszországgal. Maldini egyébként 1988-ban, Jugoszlávia ellen mutatkozott be a squadra azzurrában, és jelenleg sorozatban negyedik vb-részvételére készül.

Pincési László

Korábban:

Pihenteti sztárjait a Milan