Vágólapra másolva!
Néhány órával hazaérkezése után autóbalesetben meghalt Mickey Trotman. Trinidad és Tobago labdarúgó-válogatottjának egyik csatára bátyjával és két barátjával együtt vesztette életét. 26 évet élt.

Trotman, aki az Egyesült Államokban, a Rochester A-ligás együttesében profiskodott, hazaérkezését követően azonnal a Hasley Crawford stadionba sietett, ahol együtt edzett a vasárnapi, Honduras elleni vb-selejtezőre készülő csapattal. Vacsora után szülővárosába, Arimába utazott, hogy meglátogassa nagynénjét. Ott történt a baleset, amelyben bátyja és két barátja is meghalt. Másik testvére, Kenyon lábtöréssel megúszta az ütközést.

Az eset érdekessége, hogy a játékos engedély nélkül távozott az edzőtáborból, miután Rene Simoes szövetségi kapitány (ő volt Jamaica trénere a legutóbbi világbajnokságon) nem adta engedélyét a rokonlátogatásra.

"Szinte minden országban, ahol, eddig dolgoztam, az Egyesült Arab Emirátusokban, Brazíliában, Jamaicán és Katarban tanúja voltam tehetséges fiatalok halálának. Borzalmas! Mickey nagyon hiányzik majd!"

Trotman legemlékezetesebb gólját a tavalyi COCCACAF Arany Kupán érte el, amikor a negyeddöntő hosszabbításában az ő találatával győzött Trinidad 2-1-re Costa Rica ellen. A játékos az idei bajnokságban 11 mérkőzést játszott a Rochester Rhinos együttesében.

Pincési László