Vágólapra másolva!
A pletykák a menesztéséről szólnak, ő maga azonban esküvel fogadta, ha rajta múlik, marad a holland labdarúgó-válogatott élén. Louis van Gaal, napjaink legellentmondásosabb szakembere emellett megpendítette: a Manchester United is szívesen látná Ferguson utódjaként...

"Úgy tudtam, hogy tavaly én voltam az első kiszemeltjük" - mondta Van Gaal. "A kandidálók listája már hosszú ideje ismert. Azt hiszem, Van Gaal után mindig lesz érdeklődő, így nem leszek soha munka nélkül. Jelenleg szerződésem van a holland szövetséggel, de el tudom képzelni, hogy a Manchester United még érdeklődik irántam. Először eldöntöm, mi lesz a válogatottal, és majd utána tárgyalok konkrétan is más klubokkal."

Sir Alex Ferguson, az MU jelenlegi menedzsere szezon végén 16 idény után visszavonul, emiatt az angol sztárklub már hónapok óta keresi utódát. Van Gaal 1995-ben BL-t nyert az Ajaxszal, majd edzősködött Barcelonában is. A holland válogatott élén azonban "betlizett", miután a csapatot nem tudta kivezetni a 2002-es világbajnokságra.

Egy holland hírújságnak azonban hétfőn már úgy nyilatkozott, folytatja a válogatott élén megkezdett munkát. "50 éves vagyok, a legjobb korban - feladatra vágyom! Ez pedig lehet a válogatott is. A szövetséggel 2006-ig szóló szerződést kötöttem, jó lenne kitölteni." Van Gaal úgy véli, a játékosok mindent megtettek A sikerért, csak nem volt szerencséjük. Az újabb ciklusra való felkészülést mi sem bizonyítja jobban, mint a szövetség törekvése: november 10-re már le is kötött egy barátságos mérkőzést Dánia ellen. A Morten Olsen, Michael Laudrup kettős által irányított csapat a koppenhágai Park Stadionban fogadja majd Overmarsékat. Hogy Van Gaallal vagy nélküle, az még kérdéses.

Pincési László

Korábban: