Vágólapra másolva!
Új klubrekordot állított fel Huub Stevens, a német Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetőedzője. A holland szakember 1996 októberében szerződött Gelsenkirchenbe, és az egyesület 97 esztendős történetében még nem volt példa arra, hogy valaki öt évig megszakítás nélkül irányítsa az együttest.

A 47 éves Stevens a holland elsőosztályú Roda Kerkradétól érkezett és bemutatkozása kiválóan sikerült: 1997-ben elhódította az UEFA-kupát. Az előző idényben bajnoki ezüstérmet és német kupát nyert a Schalkéval. Összesen 169 Bundesliga-találkozón és 23 európai kupamérkőzésen ült a kispadon.

"Remekül érzem magam Gelsenkirchenben, szívesen maradnék még néhány évig" - mondta Stevens. Ebben az idényben a csapat teljesítménye elmarad a felfokozott várakozásoktól: a bajnokságban 8 forduló után csak ötödik hét ponttal marad el a vezető FC Kaiserslautern mögött, a Bajnokok Ligájában pedig mindhárom csoportmérkőzését elvesztette.

Német lapok szerint a vezetés nagyon elégedetlen a gárda eredményeivel és nem kizárt, hogy néhány héten belül edzőváltásra kerül sor. Stevens valószínűleg nem sokáig maradna állás nélkül: több újság is arról írt, hogy Hollandiából a szövetségi kapitányi posztot ajánlották fel neki.

Korábban: