Vágólapra másolva!
Bár néhány napja a brit sajtó már tudni vélte, Gordon Strachan lesz a skót labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, a skót Daily Express új névvel rukkolt elő. Miután Sir Alex Ferguson, George Graham, Kenny Dalglish és Alex McLeish nem vállalta a munkát, lehet, hogy az egykori dán Aranylabdás, Allen Simonsen lesz a befutó...

A Mönchengladbachhal sikert sikerre halmozó egykori játékos az utóbbi években ugyan edzősködött, ám nem valószínű, hogy a Feröer-szigeteki kapitánysága olyan jó ajánlólevél lenne. Mindenesetre tény, Craig Brown lemondását követően felmerült a dán szakember neve is, mint potenciális kapitányjelölt.

"Úgy gondolom, a legtöbb trénert Európa-szerte érdekelné ez a munka" - nyilatkozta Simonsen a skót Daily Expressnek. "Én sem vagyok más, nagy megtiszteltetésnek venném, ha olyan válogatottat irányíthatnék, mint a skót. November 30-án lejár a szerződésem Feröer-szigeteken, emellett még számos ajánlattal rendelkezem. Nagyon jól érzem magam a jelenlegi helyen, a problémám csupán az, hogy kis országban kicsik a lehetőségek is."

Simonsen egyik ajánlata például a luxemburgi kispadra vonatkozik. Paul Philipp menesztését követően azért vetődött fel az 1977-es aranylabdás neve, mert a vezetésével a Feröer-szigetek hét pontot gyűjtött a vb-selejtezők során és az első csoportban az ötödik helyen végzett, éppen Luxemburg előtt...

Simonsen mellett még egy külföldi tréner, név szerint Wim Jansen szerződtetése merült fel. A Celtic egykori mestere jelenleg munka nélkül van, ám feltétlen mellette szól, hogy nagyon jól ismeri a skót labdarúgást. A többi kiszemelt - Sir Alex Ferguson, George Graham, Kenny Dalglish és Alex McLeish - már nemet mondott a szövetség felkérésére.

Korábban:

A vb-selejtezők csoportjainak végeredménye

Pincési László