Vágólapra másolva!
Lehettek hangzatos kiáltványok, látványos kibékülések a két tábor hangadói között, ezúttal sem múlt el botrány nélkül a Ferencváros-Újpest rangadó a Magyar Kupában. Tíz letartóztatás, epilepsziás roham, törések, zúzódások - ennyi a kivonatos mérlege a legújabb derbinek, ami mellesleg az Újpest továbbjutását hozta, mivel büntetőkkel a lilák 4-1 arányban jobbnak bizonyultak a hazaiaknál.

Ennél fontosabb azonban, hogy az ország legjobban biztosítható stadionjában, az Üllői útiban, újabb verekedések történtek a lelátón, pedig ezúttal mutatkozott be a Fradinál a HB Security, és hosszú idő után a pályán belül a rendőrség is szerepet vállalt a rendteremtésben.

"Sajnos, a rangadó ezúttal sem telt el balhé nélkül, de hozzátenném, előrelépést is hozott a rendőrséggel és a HB Securityvel való együttműködésünk" - kezdte Szeiler József, a Ferencvárosi Labdarúgó Kft. ügyvezetője. "A Springer-szobor körül például rend volt, néhány renitenst kiemeltek a tömegből, ám való igaz, nem volt minden tökéletes. Talán még több emberre lett volna szüksége a rendőrségnek és a HB Securitynek is, ám a mi lehetőségeink így is egyre szűkebbek. Az Újpest elleni kupameccset is félmillió forint mínusszal zártuk, miután hárommillióba került a rend biztosítása, emellett a létesítmény is levonta a maga részét, míg harminc százalékot a liláknak is át kellett utalnunk. Ha ez a jövőben is így marad, évi százmilliós deficittel számolhatunk, márpedig én nem ezért kajtatok naponta szponzorok után. Holnap leülünk a rendőrség és a HB illetékeseivel, is, hogy az elkövetkezendőkben miként tudnánk még biztonságosabbá tenni a helyszínen való szurkolást. Persze amíg a szurkolói igazolványok, a családi szektorok nem állnak rendelkezésre, azaz hermetikusan nem lehet elzárni a csak a balhé kedvéért meccsre járókat a futball igazi szerelmeseitől, addig sokkal többet nehezen tudunk tenni ez ügyben. Természetesen igyekszünk, hiszen meg kell állítani a nézőszám csökkenését, amihez nyilvánvalóan folyamatos győzelmek is szükségesek. Fájó a kiesésünk a kupából, ám számomra érthetetlen, hogy a 32 között miért kell kihullania olyan élcsapatoknak mint az MTK, az FTC vagy a ZTE. Félreértés ne essék, ugyanezt mondanám, ha az Újpest vagy a Dunaferr búcsúzott volna."

Az Üllői út környéki forgalomelterelésre, amitől a főváros közlekedése is komoly fennakadásokat szenvedett, Szeiler nem kivánt reagálni, mondván, az a rendőrség kompetenciájába tartozik.

Bánki József

Korábban: