Vágólapra másolva!
Bajor városi rangadóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A Bundesliga 9. fordulójában az 1860 München a Bayernt fogadja, és igencsak van törlesztenivalója. A magyar érdekeltségű mérkőzéseken a Hertha Hamburgban, a Bremen és a Cottbus hazai környezetben lép pályára.

Ritkán adatott meg eddig a Hertha együttesének, hogy Hamburgban győztesen hagyja el a pályát, most azonban megjöhet Dárdaiék szerencséje. Az eddigi húsz összecsapáson elért négy siker gyenge teljesítmény, itt az idő a javításra. Hamburgban a német Albertz és az argentin Cardoso sérült, Mahdavikia pedig - a berlini Ali Daei társaságában - az iráni válogatottal "selejtez". Nem szerepelhet még az eltiltását töltő brazil Alves, illetve Beinlich és Nedzipi sem.

A városi rangadón az 1860 München lesz a "házigazda", persze a Bayern a találkozó esélyese. Erről árulkodnak a statisztikák is, amelyek alapján az utolsó hat mérkőzésen nem nyert Werner Lorant csapata. Ráadásul Stranzl, Tyce, Mykland és Pfuderer egyaránt sérült. A Bayernben a fél csapat maródi: Niko Kovac, Linke, Jeremies, Scholl, Effenberg, Jancker és Zickler csak a lelátóról figyelheti az eseményeket.

Az Energie Cottbus a Bajnokok Ligájában százszázalékos teljesítményt nyújtó Bayer Leverkusent fogadja, tavaly a gyógyszergyáriak nyertek 2-1-re. A Kicker összeállítása alapján a hazaiaknál a magyarok közül csupán Mátyus és Miriuta kezd, ám ennek ellentmond Geyer edző nyilatkozata, aki úgy véli, Sebőknek jó esélye van a vezetőszerepre... Latoundji, Kaluzny, Micevski és Franklin még nem bevethető. A vendégeknél sem sérült, sem eltiltott nincs, egyedül Ramelow-nak kell vigyáznia, nehogy lapot kapjon, mert akkor a jövő héten nem léphet pályára. A Werder Bremen-Nürnberg összecsapáson Lisztes helye biztos a kezdőcsapatban, főleg, hogy Blank és Wehlage sérült. Nürnbergi részről Michalke, Günther, Villa és Möckel hiányzik.

A forduló meglepetését a Mönchengladbach-Dortmund mérkőzésen várjuk, ahol tippünk szerint a hazaiak megszorongathatják a remek szezonrajtot vett vendégeket. Pláne, ha a tavalyi 5-1-es sikerre gondolunk! A 'Gladbachban Kamps, Auer, Aidoo sérült, míg Korell sárga lapos eltiltását tölti. Dortmundi részről Matthias Sammer négy játékossal nem számolhat: Addo, Reina, Heinrich és Demel sem egészséges.

Bundesliga, a 9. forduló párosítása:

Szombat, 15.30:
Kaiserslautern - Hansa Rostock
Mönchengladbach - Dortmund
Freiburg - St. Pauli
Hamburg - Hertha
1860 München - Bayern München
Stuttgart - Schalke 04
Cottbus - Leverkusen

Vasárnap, 17.30:
Köln - Wolfsburg
Bremen - Nürnberg

Pincési László