Vágólapra másolva!
Torinó városában a hét végén minden labdarúgó-szurkoló megtalálja a számítását, hiszen a Torino és a Juventus egymás ellen lép pályára. A listavezetô Inter Udinébe látogat, ám jó hír a milánói rajongóknak, hogy az egy évre eltiltott Recoba büntetését nyolc hónapra mérsékelték, így október 31-e után ismét pályára léphet.

Az olasz Serie A "örökrangadóján" Torinóban a két városi csapat méri össze erejét. A Juventus és a Torino eddig 153 alkalommal találkozott egymással, ebből 60 Juve- és 50 Torino-siker született. Talán nem túlzás azt állítani, nem most kezdi meg ledolgozni hátrányát a kisebbik együttes. Marcello Lippi feje nem fáj a sérülések miatt, ellenben Montero és Davids eltiltása még életben van. Egyetlen komoly változás történhet a kezdőcsapatban: Del Piero ékpárja Salas helyett Trezeguet lehet. A Torino együttesében Fattori eltiltás miatt nem játszhat, bemutatkozhat viszont az Intertől a héten szerződtetett francia Benoit Cauet.

A Roberto Baggio vezette Brescia az esztendő meglepetéscsapatát, a Chievo Veronát fogadja. Hazai részről a legnagyobb veszteséget a bergamói szurkolóknak mutogató, ám emiatt eltiltott mester, Carlo Mazzone hiánya jelenti, de minden posztra akad egy-egy sérült is a védô Kozminski, a középpályás Bachini és a csatár Toni személyében. Guardiola sem teljesen egészséges, a La Gazzette dello Sportban csupán 90 százalékosra értékelte edzettségi állapotát. A Chievóban két fontos ember hiányzik: az Udinese elleni győztes összecsapáson ugyanis D'Angelót és Morót is kiállította a játékvezető.

Az Inter trénere, Hector Cúper reméli, hogy csapata vasárnapi, udinei túrája sikerrel zárul, és a milánói együttes meg tudja tartani vezető helyét a bajnokságban. Ronaldo és Christian Vieri visszatérhet a csapatba, ha Cúper is így látja jónak, egyedül az eltiltott uruguayi Alvaro Recoba nem szerepelhet. Ám jó hír számára, hogy egyéves eltiltását nyolc hónapra mérsékelte a fellebviteli bizottság, így október 31-e után ismét pályára léphet. A házigazda Udinesénél Roberto Muzzi és a chilei David Pizarro eltiltását tölti, míg Marco Zamboni sérült. Roy Hodgsonnak lehet, hogy vissza kell tennie a csapatba az argentin Roberto Sosát, aki tavaly 14 gólt szerzett, ám nem tartozik a brit tréner kegyeltjei közé.

A forduló párosítása:
Szombat:
Lazio - Atalanta 14.00
Perugia - AS Roma 19.30

Vasárnap:
Brescia - Chievo 14.00
Juventus - Torino 14.00
Lecce - Fiorentina 14.00
AC Milan - Venezia 14.00
Parma - Piacenza 14.00
Verona - Bologna 14.00
Udinese - Inter Milan 19.30

Korábban:

Pincési László