Vágólapra másolva!
A Celta Vigo a nyáron több játékost is igazolt, de a legnagyobb erősítésnek mindenki azt tartotta, hogy a galíciai gárda kölcsönvette az AC Milantól a veterán középpályást, Zvonimir Bobant. A játékos azonban nem elégedett azzal, hogy rendszeresen csak kispados, ezért a napokban bejelentette, hogy befejezi pályafutását annak ellenére, hogy a szezon végéig még szerződés köti a vigói klubhoz.

Boban Celta Vigo

1991-ben igazolt külföldre, az AC Milanhoz, amely azonban az első évben kölcsönadta a Barinak. 1992-től azonban a rossonerik játékosa volt, és hamarosan legendává nőtte ki magát Milánóban. Tagja volt annak az aranycsapatnak, amely három bajnoki címet és BEK-et is nyert. Még 1991-ben lemondta a jugoszláv válogatottban való szereplést, és a délszláv polgárháború alatt rendszeresen támogatta pénzzel a horvát áldozatok családjait. Az újjáalakult horvát válogatottban kulcsszerepet játszott, szerepelt az 1996-os Európa-bajnokságon és az 1998-as világbajnokságon is, utóbbin bronzérmet szerzett.

Az elmúlt években egyre inkább kiszorult a Milan kezdő tizenegyéből, pedig 1999-ben még a válogatottbeli szereplést is lemondta klubcsapata kedvéért. A nyáron aztán kölcsönbe a Celta Vigóba került, ám a galíciai gárdában többnyire csak csereként szerepel, ami Boban számára nem elegendő. "Jól játszottam a Valencia ellen, az újságírók a meccs legjobbjának választottak, de négy nappal később a Málaga ellen mégiscsak csere voltam. Erre nincsen szükségem" - mondta a játékos, akit az sem zavar, hogy esetleges visszavonulásával rengeteg pénztől esik majd el.