Vágólapra másolva!
A Serie A-ban a hetedik fordulót rendezték meg a hét végén, de a csapatoknak ez még csak a hatodik találkozója, hiszen a hatodik játéknapot, amelyet eredetileg szerdára írtak ki, decemberre halasztották. A forduló döntetlendömpinget hozott, hiszen a kilenc mérkőzésből haton pontosztozkodás született. A legmeglepőbb döntetlen Torinóban alakult ki, ahol a Juventus a félidőben már három góllal is vezetett a városi rivális ellen, ám a Bikáknak sikerült kiegyenlíteniük.

Amikor Lucarelli az első Toro-gólt szerezte, Lippi még csak félig emelkedett fel a kispadról, ám amikor az Asta buktatásáért megítélt tizenegyesből Ferrante egygólosra csökkentette a hátrányt, akkor a mester már a szivart is kivette a szájából. Pedig hátra volt még a fekete leves, hiszen hét perccel a lefújás előtt Maspero az egyenlítést is megszerezte. A Juve azonban így is begyűjthette volna a három pontot, hiszen ezt követően a bíró még ajándékozott egy tizenegyeset a Zebrák számára, de Marcelo Salas csúnyán az égbe lőtte a labdát.

Nem járt sokkal jobban az AC Milan sem, hiszen a rossonerik is biztosnak tűnő győzelmet engedtek ki a kezükből. Fatih Terim együttese a sereghajtó Veneziát fogadta, amelynek a forduló előtt még pontja sem volt, és amikor Sevcsenko szokásos góljával a milánóiak megszerezték a vezetést, mindenki azt gondolta, hogy eldőlt a három pont sorsa. A vendégek azonban máshogy vélték, és ez egykoron a Milanban is megfordult Filippo Maniero fejesével kiegyenlítettek. A Venezia egyébként eddig három gólt szerzett ebben a szezonban, és mindháromszor Maniero volt a végrehajtó…

A Milan ezt követően heves rohamozásba kezdett, de nem tudott újabb gólt elérni, Fatih Terim pedig megtapasztalhatta, milyen az amikor a San Siro közönsége füttykoncerttel fejezi ki nemtetszését. A drukkerek a döntetlen mellett azon háborodtak fel, hogy a mester pár perccel a lefújás előtt lecserélte a nagy kedvencet, Ruí Costát.

Az esti találkozón az Inter előtt tehát nagy lehetőség állt, ha a milánóiak begyűjtik a három pontot az Udinese ellen, akkor kissé megléphettek volna az üldözőktől. A kék-feketék azonban a forduló hagyományaihoz híven csak egy pontra voltak képesek, hiszen az utolsó percekben a hazai gárda ki tudott harcolni egy tizenegyest.

Korábban: