Vágólapra másolva!
Fehér Miklós, a magyar utánpótlás-válogatott oszlopos tagja, aki már a nagycsapatban is pályára lépett, ebben az idényben még egyetlen bajnokin sem lépett pályára, és szinte biztos, hogy nem is fog. A csatár papíron az FC Porto futballistája, ám csak a tartalékok között edz, és a napokban az is eldőlt, hogy nem is került fel az első csapathoz, hiszen hivatalosan is bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a klubot.

Fehér Miklos (j)
Fehér Miklós rendszeres játék-
lehetőségre vágyik
Portóban

A legutóbbi szezonban Jardel már nem volt a portói együttes tagja, de ennek ellenére nem bíztak Fehérben, és ezúttal a Sporting Bragának adták kölcsön. Fehérnek itt már jobban ment a játék, és az előző bajnokságban 13 alkalommal volt eredményes, aminek eredményeképpen a nemzetközi futballközvélemény is felfigyelt Fehérre.

A játékos a nyáron visszatért Portóba, ám nem akart szerződést hosszabbítani a klubnál, mivel jól tudta, hogy ha az eredeti kontraktus marad érvényben, akkor 2002 nyarán ingyen igazolható lesz, és így nagyobb az esélye arra, hogy máshová szerződjön.

A Sárkányok vezetősége erre úgy válaszolt, hogy a tartalékok közé száműzte a csatárt, aki így ebben a szezonban csak a nemzeti tizenegyben lépett pályára tétmérkőzésen. A klub eközben folyamatosan próbálkozott, új ajánlatokkal bombázta Fehért, aki azonban hajthatatlan maradt. Tegnap aztán a Porto elnöke, Pinto da Costa hivatalosan is bejelentette, hogy a csatár az idény végén elhagyja a klubot, mivel a játékos elutasította az egyesület utolsó ajánlatát is, amely szerint "Fehér ugyanannyi fizetést kapott volna, mint a legjobban kereső portói labdarúgók." Da Costa szerint Fehér már a nyáron megegyezett egy másik egyesülettel.

Da Costa sztárgázsit kínált
Fehérnek

Fehér szerint azonban ebből egy szó sem igaz, ő ugyanis semmilyen klubban sem egyezett meg, és elmondása szerint majd csak januárban - vagyis a FIFA előírásai szerint fél évvel a kontraktus lejárta előtt - fog azon gondolkozni, hogy hová szerződjön. Ha ez igaz, akkor meglehetősen meggondolatlan húzásnak tűnik, valószínűbb az, hogy a háttérben már létezik valamiféle megállapodás. Az mindenesetre tény, hogy Fehérnek az a José Veiga az ügynöke, aki a nyáron Mario Jardelt hosszas huzavona után a Sporting Lisboába vitte.

Korábban:

Fehér búcsúzik a Portótól?