Vágólapra másolva!
Jól szerepel a Bajnokok Ligájában a Bayer Leverkusen együttese, ami nem meglepő, hiszen a klub játékoskeretét szinte egytől egyig válogatott futballisták alkotják. Az már nagyobb meglepetésnek számít, hogy a gyógyszergyáriak egyik legjobbja Bernd Schneider, aki szintén szerepelt már a nemzeti tizenegyben, és ha így folytatja, akkor hamarosan ismét felhúzhatja a címeres mezt. A középpályás a BL ötödik fordulójának minden bizonnyal legszebb találatát szerezte a Fenerbahce ellen.

Schneider a Leverkusenben is
alapemberré vált

A következő idénytől kezdve alapember volt Jenában, és akkor sem ment el a klubtól, amikor az kiesett a másodosztályból. A harmadik vonalban különösen jól ment neki a játék, megszerezte első gólját a felnőttek között, amit még hat követett, a Jena pedig visszajutott a Bundesliga 2-be. Ezt követően Schneider itt is folytatta a gólszerzést, és amikor 1998-ban a klub ismét kiesett a második vonalból, akkor már egy élvonalbeli társulat is bejelentkezett érte.

Az Eintracht vette meg, és a frankfurti csapatban is remekül futballozott, négy gólt szerzett a legjobbak között. Az Eintracht ugyan kiesett az élvonalból, de Schneider ennek ellenére meghívót kapott a válogatottba, és az 1999 nyarán megrendezett Konföderációs Kupán bemutatkozott a Nationalelfben. Mexikóból visszaérkezve már nem Frankfurtba, hanem Leverkusenbe kellett mennie, hiszen a Bayer szerződtette, és azóta a gyógyszergyáriaknál futballozik, rendkívül hasznosan. Az utóbbi időig nem volt valami gólerős, de fél éve szinte minden bejön neki: elég, ha csak az előző idény végén a Borussia Dortmund ellen szerzett góljára gondolunk, amikor a kezdőkörből ívelte át a kapuson a labdát. Ebben a szezonban is jól teljesít, és nem titkolt célja, hogy ott lehessen a jövő évi világbajnokságon a német csapat tagjaként.