Vágólapra másolva!
A Skót Labdarúgó Szövetség elnöke, David Taylor hivatalosan is elismerte, hogy tárgyalt a Manchester United szakvezetőjével, Sir Alex Fergusonnal. Taylor elmondta, Fergusonnak kulcsszerepet szánnak a 2004-es Eb-re készülő skót válogatottnál.

Az 59 éves Ferguson már volt a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, 1985-ben egy rövid ideig, a legendás Jock Stein halála után.

"Nem a kapitányi posztra teszünk neki ajánlatot, mert Ferguson világosan visszautasította, hogy leüljön a nemzeti tizenegy kispadjára. De mi azt szeretnénk, ha élete hátralévő részében részt venne a skót labdarúgás felvirágoztatásában. Az nem kérdés, hogy különleges feladatra szeretnénk felkérni, a skót labdarúgást érintő számos kérdésben már egyeztettünk vele. Kíváncsiak vagyunk a véleményére, különösen, ami egy menedzser munkájára vonatkozik. Meglátjuk, mit hoznak majd a tárgyalások, de egyelőre nem szeretnék többet mondani" - nyilatkozta Taylor.

Az ügyben megszólalt a korábbi kapitány, Craig Brown is, s a dolgok némileg más megvilágításba kerültek. Brown jó barátja Fergusonnak, s nem mellékesen őt tartaná alkalmasnak a kapitányi posztra, mi több ő javasolta az elnöknek és az ügyvezető igazgatónak, hogy hivatalosan keressék meg a MU trénerét: "Én beszélgethetek magánemberként Alexszel, de a hivatalos ajánlatot a szövetség embereinek kell megtenni. Egész egyszerűen oda kell hozzá menni, s megkérdezni, el tudná valamilyen módon vállalni a kapitányságot? Ha nem, akkor is meg kell kérdezni, hogy mit tanácsol."

Ez az a pont, amely mellett Taylor már nem tudott szó nélkül elmenni: "Brown szereptévesztésben van. Nem neki kell kijelölni az utódát! Úgy látszik néhány szót kell váltanom Craiggel, arról, hogy miket beszél."

Taylor azt is elmondta, minél előbb pontot szeretnének tenni az ügy végére. Lehet, hogy a jövő héten - de az is lehet, hogy már előbb.